Sivas'ta gıda ürünü satan işyerlerine yönelik denetimler arttırılacak. Yürütmekte oldukları rutin denetimlerin yanı sıra Ramazan ayında da bu faaliyetin artarak süreceğini belirten Gıda ve Yem Şube Müdürü Yüksel Köse, denetimlerin ağırlıklı olarak fırın, lokanta, dondurma ve temel tüketim maddesi satan işyerlerine yönelik olacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Sivas İl Müdürlüğü, Ramazan ayında halkın gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yoğun çaba gösteriyor. Gıda ve Yem Şube Müdürü Yüksel Köse, yürütmekte oldukları gıda denetimlerinin Ramazan ayında artarak süreceğini belirtti.

Halkın sağlıklı ürünler tüketmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Köse, Gıda Yasasına aykırı durumlarda yasal işlemlerin derhal uygulanacağını kaydetti.

Denetimler kapsamında marketler, lokantalar, pastaneler gibi toplu tüketim yapılan ve gıda satılan işyerleri denetlenecek. Önceliklerinin halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Köse,“ Bilindiği gibi Ramazan ayı boyunca artan gıda tüketimleri esnasında zaman zaman olumsuzluklara rastlanmaktadır. Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürütülen denetimler Ramazan ayı boyunca artırılarak devam ettirilecek. Marketlerde son kullanma tarihi geçmiş veya üretim izni olmayan gıdalara rastlanılması durumunda tüm yasal yaptırımlar uygulanacaktır. Aynı şekilde lokanta, pastane, kafeterya gibi toplu tüketim yerlerinde de geniş çaplı kontroller başlatılacak. Gerek Bakanlığımız gerekse İl Müdürlüğümüz yasalara uygun olmayan hiçbir gıda satışına izin vermeyecektir.” dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Gıda ve Yem Şube Müdürü Yüksel Köse, vatandaşları gıda alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Köse, “Bizim yapacağımız denetimlerin yanı sıra halkımızın da gıda satın alırken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda alınmış olan üretim iznine dikkat etmeleri, üretim izni olmayan ürünleri satın almamaları, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri, işletmelerin satış koşullarına dikkat ederek alışveriş yapmaları, açıkta yapılan ürünleri almamaları ve her türlü istek, şikâyet ve dileklerini kesintisiz hizmet sunan 444 03 58 numaralı Alo Tarım hattına bildirmelerini rica ediyoruz.” diye konuştu.