Bağcılar’da evinin önünde oturan 9 yaşındaki kız çocuğu ‘pitbull’ cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Saldırgan köpek, vatandaşların bütün çabalarına rağmen bacaklarından ve göğüsünden yaraladığı kızı bırakmadı. Nazlıcan Tatlısu isimli çocuk, köpeğin bıçakla öldürülmesiyle ancak kurtarılabildi. Tatlısu, hastanede tedavi altına alındı.



Olay, Kazım Karabekir Mahallesi, 1/19 D Sokak’ta saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, babaanesiyle birlikte evlerinin önündeki kaldırımda oturan 9 yaşındaki 4’üncü sınıf öğrencisi Nazlıcan Tatlısu, başıboş dolaşan pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Olayı gören vatandaşlar, kızı kurtarmak için yardıma koştu. Mahalle sakinlerinin sopalarla müdahalesine rağmen pitbull, bacaklarından ve göğüsünden ısırdığı Nazlıcan Tatlısu’yu bırakmadı.

Köpeğik kızı parçalamak üzere olduğunu gören Nebi Doğutaş (35), son çare olarak elindeki bıçakla köpeği öldürdü. Yakınları, köpeğin saldırısından yaralı olarak kurtarılan Nazlıcan Tatlısu’yu hemen yakınlardaki özel bir hastaneye götürdü. Tatlısu, buradaki ilk müdahalesinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Nazlıcan Tatlısu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Öldürülen pitbull ise belediye görevlileri tarafından kuduz olup olmadığının belirlenmesi için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Polis, köpeğin sahibini bulmak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.