Diyarbakır'da görülmeye başlanan KCK/TM davasını takip etmek için adliyeye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin yargıya müdahale ettiğini savundu.

    Demirtaş, Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, KCK’lıların altışarlı gruplar halinde adliyeye getirildiğini ve Kürtçe savunmaya izin verilmediğini söyledi.

    Mahkemenin geri adım atıp atmayacağı sorusuna ise Demirtaş, “Ortada yasa var kanun var. Mahkeme kanunu uygulasın. Biz hükümetten tutuklu arkadaşlarımızla ilgili bir müdahalede bulunun demedik. Tam tersine hükümet yargıya müdahale etmesin diyoruz." dedi. Şu ana kadar hiçbir arkadaşlarının tahliye edilmediğini söyleyen Demirtaş, aralarında milletvekili arkadaşlarının da bulunduğu davayı takip ettiklerini kaydetti. Demirtaş, tutuklu arkadaşlarının bir bölümünün tüm itirazlara rağmen Bingöl Cezaevine gönderildiğini ifade etti.

    Diyarbakır’da davanın sürüyor olmasına rağmen Bingöl Cezaevi'nden tutukluların oradan getirilip götürüleceğini ifade eden Demirtaş, “Davayla ilgili başından belirtiyoruz. Davanın hukuk dışılığı, tutuklamanın hukuk dışılığı halen devam ediyor. Avukatlar da davayı takip etmiyorlar. 104 tutukludan sadece 6’sı getiriliyor. 2,5 yıldır arkadaşlarımız tutuklu olmasına rağmen tek birini dahi serbest bırakmadılar.” diye konuştu.

    Demirtaş ile birlikte BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile birlikte adliyeye geldi.