Bingöl Belediyesi, 40 yıllık altyapı problemini çözerek, şehrin en büyük hayallerinden birini daha gerçekleştiriyor. Yaklaşık 250 km'lik kanalizasyon hattı ve 25 km uzunluğunda yağmur suyu hattı projesi tamamlanarak ihale aşamasına getirildi. Şehrin altyapı projesi, 7 Eylül 2011 Çarşamba günü halka ve basına açık şekilde ihaleye çıkacak. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları, sözleşmenin imzalanmasından sonra 700 günde tamamlanacak.

    Yaklaşık 2 yıldır altyapı ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, projelerin hazırlanması, finansmanın temin edilmesi ve diğer prosedürlerinin tamamlanmasının ardından somut bir noktaya gelindiğini kaydetti.

    Atalay, "Bingöl’ün 40 yıldır kullandığı kanalizasyonun bu şehre yetmediğini hepimiz biliyoruz. Günlük hayatta da bunun birçok sorununu vatandaşlarla birlikte yaşıyoruz. Altyapımız ihaleye hazır vaziyete gelmiştir. Ayrıca, bugüne kadar Bingöl’de hiç yapılmayan yağmur suyu şebekesi de ilk defa projelendirildi. Bugün ihale edilir vaziyete geldi. 7 Eylül 2011 Çarşamba günü saat 15.00’te Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda ihale yapılacak. Bu ihale tüm halkımıza açık bir şekilde yapılacak. İhale sürecinin sonunda kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerinin inşaatına başlanmış olacak.” dedi.

    Projesi ile ilgili teknik bilgiler veren Başkan Atalay, yaklaşık 250 km kanalizasyon hattı ve 25 km yağmur suyu hattı inşa edileceğini söyledi. Bunların iki ayrı hat olarak yapılacağını anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bu da bugüne kadar hep şikayet konusu olan kanalizasyon yükünü hafifletmiş olacak. Yani yağmur suyu ayrı bir şekilde drene edilecek. Kanalizasyon şebekesi de ayrı bir şekilde arıtmaya bağlanmış olacak. Arıtma tesisimiz de inşallah bu yıl sonuna kadar faaliyette olacak. Kanalizasyon şebekemiz bittiği anda arıtma tesisine direk bağlanıp orada arıtılmış olacak. Kanalizasyon şebekesi bitinceye kadar da mevcut hattımız yine arıtma ile çalışmış olacak. Kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı 2013 yılının sonunda bitmiş olacak. Bu altyapı ile hiçbir kanalizasyon atığı açığa akmayacak. Kanalizasyon suları biyolojik arıtmadan geçtikten sonra ovaya temiz su olarak verilecek. Çevresel açıdan da birçok sıkıntı giderilmiş olacak. Bingöl’de açılmayan yollar var. Bugüne kadar kapalı olup, imara açılmayan yollar kanalizasyon yapımı sayesinde açılacak. Altyapının memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

    İçme suyu projesi hakkında da bilgi veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, işlemlerin İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde devam ettiğini kaydetti. Çok kısa bir süre sonra ihale tarihinin belirleneceğini dile getiren Atalay, "İnşaallah Bingöl’ün diğer bir hayali de gerçekleşmiş olacak. Bingöl, daha güzel ve sorunsuz günleri görecektir. Altyapı, bir şehrin en önemli temel taşıdır." şeklinde konuştu.