Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Ramazan ayının, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en üst seviyede yaşandığı ay olduğunu belirtti. Lekesiz ayrıca bu ayda kurulacak iftar sofralarında lüks ve israftan kaçınılması, yoksulların hatırlanması gerektiğini söyledi.

Lekesiz, kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının genellikle kendi aralarında verdikleri iftar davetlerinin kamu vicdanını rahatsız edebileceğini ifade ederek, iftar sofralarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yer verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Vali Lekesiz, ilgili kurum ve kuruluşlara da gönderilen yazıda konuyla ilgili olarak şunları kaydetti “Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en üst seviyede yaşandığı aydır. İftar davetlerinde birlik ve beraberlik duygusu gelişir, kardeşlik iklimi güçlenir.

Ramazan ayı boyunca resmi kurum ve kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın adeta birbirlerini davet ederek iftar programları düzenledikleri gözlenmektedir. Her gün farklı bir kurum ve kuruluşumuzun veya sivil toplum kuruluşlarımızdan birinin genellikle aynı davetlilerin bulunduğu iftar daveti vermesinin kamu vicdanını da rahatsız edebileceği göz önüne alınmalıdır. Bu nedenle; resmi kurum ve kuruluşlarımızın iftar daveti düzenlemek istemeleri durumunda, ilçelerimizde Kaymakamlıklarımızın koordinesinde bir tek iftar programı, sivil toplum kuruluşlarımızın iftar daveti düzenlemek istemeleri durumunda ise, Sanayi ve Ticaret Odalarının diğer oda ve sivil toplum kuruluşlarını koordine ederek bir tek iftar programı düzenlemeleri tavsiyeye değer bulunmaktadır.”