Sakarya'da her yıl temmuz ayında ortaya çıkan milyonlarca 'Birgün' sineğinin ölümle dansı, bu yılda izleyenlere ilginç bir tabiat olayı yaşattı.

    Eski Sakarya Köprüsü üzerindeki aydınlatma lambalarının etrafında toplanan ve köprüyü kaplayan milyonlarca sinek yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Pek çok motosikletli kayganlaşan zeminde düştü. Vatandaşlar aileleriyle köprüye gelerek sineklerin ölüm dansını izledi.

    Sakarya Nehri'nde gelişimlerini tamamladıktan sonra karaya çıkan birgün sinekleri kentin bir bölümünü adeta istila etti. Kente yayılan sinekler, sokak aydınlatmalarında ki ışığa geldi. Milyonlarca sinek ışıklar etrafında bir süre uçtuktan sonra öldü. Yaşanan bu ilginç tabiat olayı vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.

    Sinek istilasının en çok yaşandığı yer ise eski Sakarya Köprüsü oldu. Köprüdeki aydınlatmaların kapatılmasına rağmen milyonlarca Birgün sineği, köprüyü sardı.

    Köprüyü beyaz örtüyle kaplayan sinekler, trafiğin aksamasına neden oldu. Araçlar köprüde farlarını kapatıp yavaş ilerlerken çok sayıda motosiklet sürücüsü kayarak düştü. Bir çok aile de çocuklarıyla birlikte köprüdeki eşine ender rastlanan doğa olayını izlemeye geldi. Yaşanan kazalar, nedeniyle jandarma ekipleri köprüde önlem aldı.

    Eşi ile birlikte köprüden geçerken ilginç tabiat olayına tanıklık eden Betül Özkan, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez böylesine bir tabiat olayı ile karşılaştığını söyledi. Elektrikli bisikletle köprüden geçerken zor anlar yaşadıklarını anlatan Özkan, "İlk defa böyle bir olayla karşılaştım. Bisikletin üzerinde durmak neredeyse imkansızdı. Gözümüze kadar girdiler. Zemini anında kaplıyorlar. Harika bir şey." dedi.

    Arkadaşıyla birlikte motosikletten kayarak düşen Ersoy Yıldız ise, sineklerin köprüyü kaplaması nedeniyle düştüklerini ifade ederek, "Daha öncede böyle köprüyü kaplıyorlardı. Yavaş olmama rağmen kaydık. Ne yaparsanız yapın fayda etmiyor." diye konuştu.