CHP eski lideri Deniz Baykal, Star TV’de Uğur Dündar ve Nedim Şener’in hazırladığı “Arena” programına katılarak CHP’deki gelişmeleri yorumladı.
TÜZÜK TARTIŞMASI: Bu kadar yüksek perdeden, en yüksek noktadaki insanların karşılıklı ağır suçlamalarla ortaya çıkan çatışmanın birden bire bu kadar sukunetle sonuçlandırılmış olması tatlı bir sürpriz oldu. Büyük bir tartışmayı gerektiren bir durum olmadığı açıktı.
İSTİFAMDAN SAV’IN HABERİ YOKTU: Beni partimden ayrılmaya Önder Sav ikna etmemiştir. Önder Bey dahil bu istifadan kimsenin haberi yoktur. Onun için de sürpriz oldu.
SEÇİMLİ KURULTAYA GEREK YOK: Tartışmalar, CHP gibi saygın bir partinin sorgulanmasına neden oldu. Tazelenmeye, bir umutlu ayağa kaldırmaya ihtiyaç var. Önümüzde seçim var. Gecikmeden bunu yapmak gerekiyor, yeterince geciktik çünkü. Yapılacak kurultayda genel başkan seçimine gerek yok.
YENİ CHP TARTIŞMASI: CHP zamana uygun olarak değişiyor. Yanlış olan yeni CHP lafıdır. Bu bana hakiki Koç kavramını hatırlatıyor. Niye hakiki lafı konmuştur? Çünkü bir kavga olmuştur. Koç’un ya da Sabancı’nın yeni Koç ya da Sabancı deme ihtiyacına girdiğini gördünüz mü? Yeni CHP söylemini dile getirdiğiniz zaman ifade etmekten kaçındığınız bir sıkıntı var demektir.
DÜNDAR GÜLME KRİZNE GİRDİ
Baykal'ın, 'Bir zamanlar Hakiki Koç vardı bir de Öz Hakiki Koç çıktı. Böyle yaklaşımlar işin cılkını çıkarır' sözleri Uğur Dündar'ı gülme krizine soktu