İzmir'in Çeşme ilçesinde kaybolan ve kendisinden 16 gündür haber alınamayan 17 yaşındaki Dilara Mercik'in babası, kızını bu ayın 16'sına kadar bulana 10 bin lira ödül vereceğini söyledi.

Çeşme'nin Alaçatı beldesinde 16 gün önce dershaneye gitmek için evden çıkan Dilara Mercik, geri dönmedi. Ailesinin güvenlik güçlerine haber vermesinin ardından her yerde aranan genç kızın izine henüz rastlanamadı. Sağlık memuru olarak görev yapan İhsan Mercik 16 gün önce dershaneye gitmek için evden ayrılan kızından bir daha haber alamadıklarını bildirdi. Kızının bulunması için güvenlik güçlerine haber verdiklerini ve tüm arkadaşlarını aradıklarını belirten İhsan Mercik, şunları söyledi: ''Kızım sınıftan çıktıktan sonra geri dönmemiş. Dilara'nın dershane önünde T.A. adlı bir arkadaşı ile tartıştığını, daha sonra da bir araca zorla bindirilip götürüldüğünü öğrendik. Kızımın götürüldüğü araç Alaçatı Garajı'nda terk edilmiş olarak bulundu. Ama kızımdan haber yok. T.A. adlı arkadaşı birkaç defa daha kızımı tehdit etmişti. Bunun üzerine T.A. ile konuşup uyarmıştım.''

Kızının hayatından endişe ettiğini ifade eden Mercik, kalp hastası olan eşinin de ameliyat olması gerektiğini, fakat bu olaydan dolayı eşinin ameliyatı ertelediğini dile getirdi. Kızını 18 yaşına girmeden bulana ödül vereceğini söyleyen İhsan Mercik, ''Eşimi her an kaybedebilirim. Kızım bu ayın 17'sinde 18 yaşına girecek. 18 yaşına girmeden kızımı bulana veya yerini bildirene 10 bin TL ödül vereceğim. Param yok, ama arabamı satıp ödül parası denkleştireceğim.'' diye konuştu.