SEÇİM vaatlerini yerine getirmediği gerekçesiyle MHP İl Teşkilatı’nca partiden istifası istenen Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, düzenlediği basın toplantısıyla MHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Uşak Belediyesi’nde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ali Erdoğan, MHP’den istifa ettiğini, bundan sonraki süreçte görevine bağımsız devam edeceğini açıkladı. Erdoğan şunları söyledi:“Gelişen olaylar üzerine, uzun yıllar ideali peşinden koştuğum, hiçbirisinde şahsım olarak aday olma talebinde bulunmadığım gibi, Ülkücü tabanının arzusunu kıramadığım için üç dönem Belediye Başkan adayı olarak şerefle temsil ettiğim, tabanın ve Uşak halkının sevgi dolu yüksek desteğini kazandırdığım partimden, İl Başkanlığı’nın isteği üzerine istifa etmiş bulunmaktayım. Bugünden sonra, kamu hizmeti olan halkın oyuyla geldiğim belediye başkanlığı vazifemi, hizmetinde olmakla şeref duyduğum Uşak halkı için bağımsız olarak devam ettireceğim.”

‘VİCDANIMIN SESİNİ DİNLEMEM ETKİLİ OLDU"

İstifa nedenlerini de açıklayan Başkan Erdoğan, “İstifa ettirilmemdeki en büyük merkez sebeplerinden biri referandum sürecinde ‘vicdanımın sesini dinleyeceğim’ demem oldu. Yerel sebep ise MHP İl Yönetiminin bensiz ilde daha fazla oy alacağına inancından dolayıdır. Bu sebepler ışığında 25 yıldır hizmet ettiğim partimden istifa etmiş bulunuyorum” diye konuştu.

‘SİYASİ ÇEKİŞME HAD SAFHADA’

Erdoğan, siyasi çekişme ve siyasi ranta Kanuni Sultan Süleyman’ın kendi öz oğlunu katletmesini örnek gösterirken, MHP İl Teşkilatı’nda da çok ciddi bir siyasi çekişme olduğunu savundu, “İl yönetiminde şu anda çok ciddi bir siyasi iç çekişme mevcut. Bu siyasi çekişme gereği, parti, 25 yıl hizmet veren kendi öz evladını katletmiştir. Umarım bu siyasi çekişmede MHP çok fazla yara almaz. Bir gün il yönetimi olarak Metin Deniz Savaş bu yaptığının hesabını seçmene ve ülkücü tabana vermek zorunda kalacaktır” dedi.

‘BAŞKANLIK HALKIN EMANETİ’

MHP il yönetiminin partiden istifasını isteyebileceğini, ancak belediye başkanlığından isteyemeyeceğini vurgulayan Başkan Erdoğan sözlerini söyle sürdürdü:
“Ben belediye başkanlığına 41 bin 500 oy alarak gelen bir başkanım. Bana oy veren reylere vefam vardır. Bana verilen her oyun hakkını vereceğim. Seçildiğimde demiştim ‘o partinin ya da bu partinin belediye başkanı değil halkın belediye başkanı olacağım.’ Ben belediyeyi bir genel müdür olarak yönetiyorum. Benim patronum halktır. Emaneti halk verir, yine halk alır. Bu konuda tavrım nettir. Belediye başkanlığına, bana verilen oyların hakkını korumak için, kalan 3 yıl süreçte devam edeceğim. Gereken savaşı vereceğim.”

‘HALKTAN KOPUK DEĞİLİM’

MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş’ın iddia ettiği gibi halktan kopuk bir belediye başkanı olmadığını savunan Ali Erdoğan bu konuda şöyle konuştu:
“Ben belediye başkanı olmadan önce nasıl yaşıyorsam, belediye başkanı olduktan sonraki süreçte aynı şekilde yaşadım, yaşamaya da devam ediyorum. Pazara çıkarım, istediğim yerde yemek yerim, halkın içine girerim. Buysa halktan kopuk yaşamak o zaman kabul ediyorum. Bence bu işin bahanesi. Eğer önümüzdeki genel seçimlerde benim seçildiğim belediye başkanlığı seçimleri kadar oy alsınlar, o zaman il yönetimi haklı. ‘Bensiz de bu kadar oy alıyorlar diyeceğim.’ Sadece il yönetimin bensiz devam etmek istemesindeki bahanelerdir bunlar.”

‘HİÇBİR PARTİYE GEÇMEYECEĞİM’

Erdoğan, hem belediye başkanlığı adaylığı sürecinde, hem de seçimlerden sonra birçok partiden kendisine teklif geldiğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bana adaylığım sürecinde ve seçimlerden sonra çok partiden teklif geldi. Ancak ben hiçbirisi ile görüşmedim. Bu süreç aynen işleyecektir. Geriye kalan yaklaşık 3 yıl boyunca Belediye Başkanlığımı bağımsız olarak yürüteceğim. Buradan tüm Uşak halkına söz veriyorum. Bana verilen tek bir oyun bile namusuna zarar vermeyeceğim, verdirtmeyeceğim.”başkanı sayısı 8'e düştü.