Medyada örgüt operasyonunun İstanbul'dan başlayacağı ve Önder Sav'a destek veren İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in istifasının isteneceği yönünde haberler çıktı.  Haberler üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den yeni açıklamalar geldi.

"HABERE GEREK YOK YETKİM VAR"
Gürsel Tekin, bir gazetecinin ''İl Başkanı Berhan Şimşek'e istifa çağrısında bulunduğunuza ilişkin haberler çıktı, doğru mu?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:
''Haberlerin hiçbirinin doğruluğu yok. Tamamen asparagas haberler. Ben örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Kaldı ki herhangi bir arkadaşımı görevden almak için böyle bir haber yaptırmama gerek yok. Yetkim var, etkim var. Biz CHP olarak arkamıza değil, önümüze bakacağız. Önümüzdeki süreçte örgütlerimizle bütünleşip Türkiye'mizde iktidar bekliyor, iktidar mücadelesi veriyoruz. O açıdan parti içi tartışmalar kesinlikle olmayacak.''
Tekin, ''Seçimler öncesi örgütler için yeni bir yapılanma söz konusu mu?'' sorusuna karşılık da, ''İş yapılanması olacak. Kişisel yapılanma olmayacak. Bizim Edirne'den Ardahan'a kadar örgütlerimiz çok vefalı örgütler. 33 yıldır iktidarın dışında olan bir siyasi partinin örgütleri dirençle partisine sahip çıkmışsa ben bu örgütlere sadece teşekkür ederim'' dedi.
"PARTİDE HERKESE YER VAR"
Berhan Şimşek de, istifasının istendiğine yönelik soru üzerine kendisine böyle bir şeyin bildirilmediğini belirterek, şöyle konuştu:
''Genel Başkan'la Atatürk Havalimanı'nda bir saate yakın bir görüşme yaptık. İşimizi yapmamız gerektiğini düşünüyorum, o değerlendirmeleri yaptık. Ama elin oğlu durmuyor, elin oğlu konuşuyor. Siyaset hamaset işi değil. İnsanların belki beklentileri bunlar olabilir. Ben 1978 yılından beri CHP'deyim. Partinin üyesi olarak çalışmaktan her zaman mutlu oldum. Birileri artık 'herkes gitsin' diyorsa bu anlayış doğru bir anlayış değildir. Ben arkadaşlarımın siyaset yaparken empati kurmalarından yanayım. Bu daha sağlıklı kararlara, daha ileriye dönük olumlu gelişmelere katkı sunacaktır.''
CHP'nin büyük bir aile olduğunu belirten Şimşek, ''Partide herkese yer vardır. Bu güne kadar bu partiye emek veren başta sayın Deniz Baykal olmak üzere, sayın Önder Sav olmak üzere, şu an genel başkanlığımızı yapan sayın Kemal Kılıçdaroğlu, hepsine teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz'' diye konuştu.