Gaziosmanpaşalıların Belediye Bahçesi’nde kurulu dev ekrandan izleme şansı bulacakları belgesel de çekimler Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sancak, Sırbistan, Romanya, Karadağ ve Macaristan ile bu ülkelere bağlı 30 ayrı şehirde gerçekleştirildi.

‘’Evvelde, Ahirde Ramazan’da Kalbimiz Balkanlarda’’

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol,




“Hepimizin çok iyi bildiği gibi sınırlar insanların yaşamında sadece bir detaydan ibarettir. Önemli olan aynı gönül iklimini suyun her iki yanında her zaman artan bir güçle yaşayabilmektir. Bu belgesel ilçemizin kuruculuğunu üstlenen Balkan göçmenlerine bir nebze de olsun gönül borcumuzu ödemeye katkı yaparsa ne mutlu bizlere” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Ramazan Ayı nedeniyle ‘’Evvelde Ahirde Ramazan’da Kalbimiz Balkanlarda’’ adlı bir belgesel hazırlattı. Suyun Ötesi Programı yapımcısı Erol Canbaz tarafından hazırlanan ve sunulan belgeselde 30 farklı Rumeli Balkan şehrinin doku ve mimarisinin yanı sıra Osmanlıdan bugüne kadar ulaşmış tarihi bina ve eserlerin tanıtımı yapılırken, soydaşlarımızın Ramazan ayı hazırlıklarına da yer veriliyor. Belgeselde ayrıca programın sunucusu Erol Canbaz gidilen her yerde Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan çınar ağaçlarını dikerek Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un en içten selamlarını iletti.

Gezilen şehirlerde yaşayan soydaşlarımızın Türkiye’deki yakınlarına en sıcak ve özlem dolu mesajlarına da aracılık yapacak olan belgesel, 30 ile 45 dakikalık bölümler halinde hazırlandı. Ramazan ayı boyunca her gün tüm Gaziosmanpaşalıların Belediye Bahçesi’nde kurulu dev ekrandan izleme şansı bulacakları belgesel de çekimler Makedonya; Bulgaristan, Kosova, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sancak, Sırbistan, Romanya, Karadağ ve Macaristan ile bu ülkelere bağlı 30 ayrı şehirde gerçekleştirildi. Belgeselde, her akşam bir sanatçı ile de eski Ramazanlar yad edilecek. Belgesel ramazan sonrası çoğaltılarak Rumeli ve Balkan Dernekleri başta olmak üzere ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarına ve okullara bir kültür hizmeti olarak hediye edilecek.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Balkanların coğrafyasında yaşayanlarla tarihsel süreçten gelen köklü bağlarımız olduğunu belirterek, “Balkanlar Osmanlı İmparatorluğu döneminde asırlarca İslamiyet’in hayat bulduğu, ezan seslerinin tüm semayı kapladığı, gönül telimizi titreten soydaşlarımızın yaşadığı bizler için son derece önemli yerleşim bölgeleri. Bizlerde böyle bir belgeselin ortaya çıkmasına katkı da bulunarak bir nebze olsun bu kutsal Ramazan ayında onlarıda kucaklamak istedik. Hepimizin çok iyi bildiği gibi sınırlar insanların yaşamında sadece bir detaydan ibarettir. Önemli olan aynı gönül iklimini suyun her iki yanında her zaman artan bir güçle yaşayabilmektir. Bu belgesel ilçemizin kuruculuğunu üstlenen Balkan göçmenlerine bir nebze de olsun gönül borcumuzu ödemeye katkı yaparsa ne mutlu bizlere” dedi.