Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile meclisi kararı ile öldürülen Ceylan Soysal’ın annesi Sabiha Hicri ile görüştü. Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Şahin, anne Hicri’nin olayların yaşandığı eve gidemediğini söylemesi üzerine Hicri Ailesine bir ev alacaklarının sözünü verdiğini söyledi.

    Bakan Şahin yaşanan töre cinayetinin tanığı olan ve ifadesiyle ablasının katilinin ortaya çıkmasına yardımcı olan Ceylan Soysal’ın kız kardeşi S.H. ile yaptığı görüşmede de bundan sonra S.H.’nin her zaman yanında olacağını söylediğini aktardı.

    Suriyelilerin yaşadığı çadır kentlerdekitemaslarının ardından Bakan Şahin, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kocasının kendisini terk etmesi üzerine ailesinin aldığı karar ile öldürülen Ceylan Soysal’ın annesi Sabiha Hicri ile görüştü.

    Görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, yaşanan olaydan dolayı 4 ailenin darmadağın olduğunun altını çizerek, “Kazananı olmayan bir zihniyet bu.” dedi.

    Şahin, “Biz bunun biran önce bitmesini devlet olarak istediğimizi göstermek onların sorunlarını dinlemek için geldik. Tabi herkes üzgün. Benim bu aileler için tespitim Güldünyaların Ceylanların ortak özelliği eğitimleri yarım kalmış, ekonomik olarak sıkıntı yaşayan aileler bunlar. Bizim mutlaka kız çocuklarımızı eğitim sahibi yapmamız gerekiyor. Kızlar birey olarak güçlenmeli.Herkesin mağdur olduğu bir yerde biz devlet olarak yanlarında durup bundan sonraki hayat mücadelelerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Daha rahat bir şekilde sorunlarını çözecek her türlü desteği vermeye çalışıyoruz.” dedi.

    Yaşanan olayın ardından aile meclisi kararı ile öldürülen Ceylan Soysal’ın annesi ve çocuklarına ev vereceklerini de söyleyen Şahin, “Vakıf olarak valimizin de desteği ile bir ev alıp bu aileyi buraya taşıyacağız. Bunların hepsini yapacak güçteyiz. Ama esas başarmamız gereken zihinsel bir devrimdir, kadınların ve çocukların güçlendiği bir dünya istiyoruz ve onun için mücadele ediyoruz. Herkesin mutlu ve huzurlu olduğu aileler istiyoruz. Bu aşiretti, çevreydi gibi etkilerin küçülebilmesi için bireyin güçlenmesi lazım.Kadının insan hakkının çok daha güçlü bir şekilde hayata geçmesi lazım. Bunun için biz yasal olarak 8 yıldır mücadele ediyoruz.” dedi.

Ceylan’ın suçu ne!!! Tülay Demirdoğan'ın yazısı için tıklayın!



    Öldürülen Ceylan Soysal’ın kız kardeşi Songül Hicri’nin polis olmak istediğini sözlerine ekleyen Şahin, “Songül’le ilgili süreci bundan sonra ben takip edeceğim. Okuyup polis olmak istiyor. Derslerinden biraz geri kaldı. Ancak yetkili kurumlarımız yetişebilmesi için takviyeli dersler verecekler. Ben 'İstersen Ankara’ya götüreyim bire bir ben sana bakarım' dedim ama 'Annemi görmem gerekiyor' diyor. Ben bir ablası olarak bütün hayatını takip edeceğim.” şeklinde konuştu.

    Bakan Şahin, yaptığı açıklamanın ardından makam aracına binerken kendisine yaklaşan Sakine Mursaoğlu isimli kadının dertlerini dinledi. Tuvaleti bile olmayan bir evde eşi ile yaşadığını Bakan Şahin’e ileten Mursaoğlu’nun irtibat telefonun alan ve yardım sözü veren Bakan Şahin, AK Parti Dörtyol Teşkilatı'nı ziyaret etmek üzere Özerli Mahallesi'nden ayrıldı.