Rami'de bazı esnafların güvenlik amacıyla birikimleri olan para, senet ve altınları koyduğu marketin kasası hırsızlar tarafından soyuldu. Yaklaşık 100 bin liralık soygun yaptıkları öne sürülen zanlılar, dışarıda erketelik yapan arkadaşlarının, hırsızlık için kiraladıkları fiesta otomobil ile gezinirken güvenlik kameralarınca kaydedilmesi üzerine şüpheli hareketleri sayesinde yakalandı.
    Rami’de bulunan bir markete 27 Ağustos 2009 tarihinde giren kimliği belirsiz kişiler, içeride bulunan kasadan toplam değeri yaklaşık 100 bin TL olan 60 tam Cumhuriyet altını, 20 çeyrek altın, senetler, döviz ve nakit parayı çalarak kayıplara karıştı.

    Hırsızlık olayının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında komşu bir dükkanın güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, ford fiesta marka bir otomobilin soygunun olduğu saatte marketin önündeki yoldan gelip gittiği görüldü. Şüpheli aracın üzerinde bulunan 34 DK 1508 numaralı plakanın kime ait olduğu araştırıldı. Aracın kiralık olduğunun belirlenmesi üzerine de araç kiralama şirketindeki kayıtlardan yola çıkan ekipler, önce aracı kiralayan Saim U.'yu, ardından da suça karıştıklarını belirlediği İhsan B. ile Ali Oğuz A.'nin kimlik ve adreslerini belirledi.

    Araştırmaların tamamlanmasının ardından da Gaziosmanpaşa’da bir adrese yönelik olarak sabaha karşı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında binanın polisle sarıldığını fark eden Saim U. ile İhsan B., binanın apartman boşluğundan çıkarak çatılardan kaçmaya çalıştı. Kaçarken de bir gecekondunun çatısına düştü. Çatının çökmesi sonucu da orada bekleyen polis ekiplerine yakalandı. Diğer zanlı Ali Oğuz A. da 34 UP 1121 plakalı otomobiliyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

    Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülerek ifadelerine başvurulan Saim G.(32), İhsan B.(39), Ali O.(23)’nin benzer suçlardan çok sayıda sabıkaları olduğu belirlendi. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 3 zanlının Sirkeci’de bulunan bir iş yerinin içerisinde, 10 bin lira ve çek koçanları olan başka bir kasayı daha soydukları anlaşıldı. Güvenlik kameralarının bu kişileri, soygun öncesi iş yerine girerken saniye saniye görüntülediği ortaya çıktı.
    Emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 3 zanlı Eyüp ve Fatih Adliyesi’ne sevk edildi.