Yüksekova çetesini o açığa çıkardı. Hüseyin Oğuz, hem Arif Doğan'a kızdı, hem de o çetenin neler yaptığını anlattı.


 
Arif Doğan'ın açıklamalarıyla gözler bir kez daha JİTEM'e çevrildi. Bu yapı altında faaliyet gösterdiği iddia edilen Yüksekova çetesinin uyuşturucu naklinde akla hayale gelmedik yollar izlediği ortaya çıktı.

Jandarma'da örgütlenen Yüksekova çetesini deşifre eden emekli Jandarma İstihbarat astsubayı Hüseyin Oğuz, Jitem itiraflarıyla gündemi sarsan Albay Arif Doğan'ı rant peşinde koşmakla suçladı.

Zaman gazetesinden Melik Duvaklı'ya konuşan Oğuz'un JİTEM'in uyuşturucu işinde ne kadar aktif olduğuna dair anlattıkları tüyler ürperticiydi:

ŞEHİT TABUTU İÇİNDE 18 KİLOGRAM UYUŞTURUCU

"Yüksekova'da görev yaptığım sırada yürüttüğüm bir soruşturmada bunu belgeledim. Jandarma bir köye baskın düzenleyip eroin ele geçiriyor. O uyuşturucunun sahipleri infaz ediliyor. Binbaşı M.E. ile astsubay B.Y. adlı JİTEM elemanları da bu uyuşturucuyu daha sonra şehit cenazesi görüntüsü altında tabutla İzmir'e göndermişti. 13 kilosunu İstanbul'a, 5 kilosunu İzmir'e taşıdılar."

KELLE KARŞILIĞI PARA

JİTEM'in PKK'lıların kellesi karşılığında para verdiği iddialarına da değinen Oğuz, bu örgütün ölümler üzerinden rant devşirdiğini doğruluyor. Oğuz, "Öyle zannedildiği gibi PKK'lı da değildi çoğu. Sivil insanları alıp infaz ediyorlardı. Bu ölümler üzerinden rant sağlıyorlardı." diyor.

ARİF DOĞAN'A TEPKİ

Albay Arif Doğan'ın açıklamalarının manipülasyon olduğunu savunan Oğuz şöyle konuşuyor: "Bu halkı kimse enayi yerine koymasın. Benim bir ricam var. Benim çobanlık fotoğrafımla Arif Doğan'ın Mercedes'li fotoğrafını yan yana koysunlar. Bu fark bile her şeyi açıklar. Ben Yüksekova çetesini ortaya çıkardım diye başıma gelmeyen kalmadı, çobanlık yapıyorum. Ama Arif Doğan, korumalar, hizmetliler eşliğinde Mercedes'le ifadeye gidiyor. Bu iki fotoğraf bile kimin ne yaptığını ortaya koyuyor."

YEŞİL'İ İLK AÇIKLAYAN İSİMLER ARASINDA

Edirneli olan Hüseyin Oğuz eski bir Jandarma İstihbarat astsubayı. Türkiye onun adını Yüksekova Çetesi'ne yönelik operasyon ile öğrendi. Askeri makamlar çetenin üstünü örtmeye çalışınca istifa ederek Diyarbakır'da sivil savcıya ifade verdi. Böylece çetenin ortaya çıkmasıyla sonuçlanan operasyonun başlamasını sağladı. Ardından Susurluk Komisyonu'na verdiği cesur ifadelerle gündemi sarstı. Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın adını ilk açıklayan isimler arasında bulunuyor. Eşi ile İzmir'e yerleşen Oğuz, hayvancılıkla geçimini sağlıyor.