Çoruh Nehri'ne uçan kamyonet içinde bulunan mühendisler yaklaşık 3 aydır bulunamadı.

        Artvin’de baraj inşaatında görevli iken Çoruh Nehri'ne uçan araç içinde bulunan iki mühendis 3 aydır yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Mühendislerden Erzincanlı olan Orhan Kemal Ulusoy’un ailesinin endişeli bekleyişi ise devam ediyor. 3 ay boyunca yapılan tüm aramalara rağmen Orhan Kemal Ulusoy’a ve Hüseyin Dervişoğlu’na ulaşılamadı.

        Erzincanlı olan Orhan Kemal Ulusoy'un ailesi, oğullarının ve arkadaşının bir an önce bulunması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım istedi. Ulusoy'un ablası Nurcihan Ulusoy Güven, şunları söyledi: “Kardeşim ve arkadaşının aracı, 22 Nisan gecesi Artvin Çoruh Nehri'nde suya düşmüş olarak bulundu. Ancak kendileri bulunamadı. Üç aydır arama yapmaktayız. Bir aylık aramadan sonra devlet ekipleri aramalarını bırakarak çekildiler. Aramalar halen tarafımızca kendi çabalarımızla yapılmakta. Ancak 3 aylık arama süresinde suda hiçbir ibareye rastlayamadık. Bizim aklımıza farklı şeyler geliyor. Kaçırıldıklarını ya da öldürüldüklerini düşünüyoruz. Bulunmaları için yardım bekliyoruz. Bunun için baraj su seviyesinin biraz düşürülmesi taleplerimiz arasında.

Ayrıca suların biraz durulmasından sonra dalgıç ekiplerinin tekrar ağırlıklı olarak bu bölgeye yönlendirilmesini istiyoruz. Karada da arama yapmak üzere eğitimli köpeklerin kullanılmasını, ölü ya da diri kardeşim ve arkadaşının bulunmasını istiyoruz. Savcılık ve emniyet yetkililerinin bu konuda aramaları sıklaştırarak bize bir an önce sonuç vermelerini bekliyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yalvarıyoruz bize yardım etsinler. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Kayseri'deki çocukların bulunmasına nasıl yardım ettilerse bizim çocuklarımızın bulunmasına da yardım etmelerini istiyoruz. O ekibi bize de yönlendirmelerini istiyoruz. Bu çocuklar devlete hizmet ediyorlardı.”

Orhan Kemal Ulusoy'un annesi Fatma Ulusoy da oğlunun bulunması halinde böbreklerini bağışlayacağını belirterek şöyle konuştu: “Bütün Türkiye’den, herkesten yardım istiyorum. Görenler bulanlar söylesinler. Varımı yoğumu, böbreklerimi, ciğerlerimi hepsini bağışlayacağım olmayanlara. Yavrumu bir kere göreyim öleyim ondan sonra. Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na yalvarıyorum. Vaad ettim. Böbreklerimi bağışlayacağım böbrekleri olmayanlara. Çocuğumu bir kere göreyim öleyim başka bir şey istemiyorum. Yavruma daha dayanamıyorum.”

Orhan Kemal Ulusoy'un dayısı Cemal Akbulut çalı dipleri, taş dipleri her tarafı aradıklarını anlatarak, "Samanlıkta iğne arar gibi aradık. Ama hiçbir şeye rastlayamadık. Bulunmaları için neyim varsa verebilirim. Yeter ki bulunsun Orhan veya arkadaşı. Geceleri yatmak istemiyorum. Gündüzleri hayalimde, gece rüyalarımda. Çocuklarım bile malını mülkini sat Orhan ağabeyi kurtaralım diyor. Dalgıçların su altına girme imkanları önceden yoktu ama şimdi var. Oraya gelen özel ekip var. Onlar da botlarla arama yapıyorlar. Daha eğitimli dalgıçlar tarafından arama yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kayıp mühendisler Erzincanlı Orhan Kemal Ulusoy (29) ve Hüseyin Dervişoğlu'nun (32) içersinde bulunduğu 34 FG 9540 plakalı kamyonet, 22 Nisan Cuma gecesi Çoruh Nehri'ne düşmüştü. Kazada iki mühendis kaybolmuştu.