Türkiye’nin yıllardır beklediği moda markası H&M’nin İstanbul Bayrampaşa Forum’daki ilk mağazasının açılışında tam bir izdiham yaşandı.
Açılıştan önce mağaza önünde uzun kuyruklar oluştu, ilk 1 saatte yaklaşık 2 bin kişinin girdiği mağazada müşteriler kasa önlerinde saatlerce bekledi. Forum İstanbul’daki ilk mağaza açılışının ardından H&M’nin ikinci mağazası aralık ayında İstinye Park’ta açılacak.
H&M ilkbahar sezonunda Sapphire Alışveriş Merkezi ve Forum Marmara  Alışveriş Merkezi ile mağaza açılışlarına devam edecek. Açılışta alışveriş yapan ilk 1000 müşteriye 10 liralık hediye çeki verilen H&M’nin CEO’su Karl-Johan Persson,  Türkiye pazarına girmek için çok doğru bir zaman olduğunu belirterek, “Türkiye dinamik bir yapıya sahip. Özellikle finansal anlamda da ülkede büyük atılımlar  olduğunu düşünüyoruz’’ dedi. Yeni açılışlarla genişleme planlamalarına devam edeceklerini bildiren Persson, ‘’İkinci mağazamızı aralık başında İstinye Park’ta açacağız. İlkbahar yaz sezonunda açacağımız diğer mağazalarımız ise Sapphire Alışveriş Merkezi ve Forum Marmara Alışveriş Merkezi’’ dedi. Karl-Johan Persson, Türkiye pazarına  inançlarının büyük olduğunu ve genişleme planlarını da bu yönde sürdürdüklerini, başka şehirlerde de mağaza açmak için araştırmalarını yaptıklarını belirtti. Türkiye’deki faaliyetlerinin tamamen Türkiye üzerine kurulu olduğunu ifade eden Perrson, “İsveç
merkezli olarak tüm genişleme planlamamızı yürütmekteyiz. Ülkenizde her şehir kendi
dinamizmini kendi içinde barındırıyor ve her nokta ayrı bir potansiyel’’ dedi.

Vitrin mankeninin giysisini bile istediler
 Mağazaya giren ilk 200 kişiye sınırlı üretilen H&M ürünleri hediye olarak verildi.
 Açılışın ikinci saatinde ürünler bitmek üzereydi, 15.00 ile 18.00’de iki kamyon daha geldi.
 Mağaza görevlilerine yardımcı olmak için yurtdışından satış elemanları gelmişti.
 Soyunma kabinlerindeki sıralarda en azından 65 kişi bekliyordu.
 Kasa kuyruğunda 40 dakika bekleyip 3 metre ilerleyebildim, önümde hâlâ 3 metre daha vardı.
 H&M’nin CEO’su Karl-Johan Persson”a “Dünyanın başka yerlerinde de böyle mi oluyor açılışlar” dedim, “Bu yaptığımız en büyük açılışlardan biri, Türkler H&M’yi seviyor, biz de Türkleri” dedi.
 En son bir ay önce yurtdışında gittiğim büyük bir H&M’den eksiğimiz yok, fazlamız vardı.
 Sadece kadınlar değil erkekler de heyecanlıydı. Hatta iki erkek bir görevliyle vitrin mankeninin üstündeki pantolonu çıkartması için tartışıyordu. Görevli, “Vitrini bozamıyoruz ama akşama aynı ürünlerden gelecek, merak etmeyin” dedi.