Alınan bilgiye göre, İstanbul'un Anadolu yakasında akşam saatlerinde etkili olan ve görüş mesafesinin zaman zaman 100 metrenin altına düşmesine yol açan yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanında uçakların iniş ve kalkışlarını olumsuz etkilerken, bu alana inemeyen uçaklar Atatürk Havalimanına yönlendirildi.

Sis, saat 21.00 sıralarında Atatürk Havalimanında da etkili olmaya başladı. Bu sırada Sabiha Gökçen Havalimanında sis dağılarak, görüş mesafesi 1200 metre civarına çıktı. Atatürk Havalimanında etkili olan sis ise görüş mesafesinin zaman zaman 250-300 metreye kadar düşmesine neden oldu.

Atatürk Havalimanına inmek isteyen 20 uçak, sisin dağıldığı Sabiha Gökçen Havalimanına ve bu limandaki uçak park yerlerinin dolması üzerine de Ankara ve İzmir havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sis nedeniyle Atatürk Havalimanında zaman zaman uçak inişleri durma noktasına geldi. Saat 23.30'a kadar devam eden iniş sıkıntısı sona ererken, uçakların kalkışında bir sıkıntı yaşanmadığı bildirildi.

Bu arada, sis nedeniyle uçuşlarda uzun süreli gecikmeler yaşanırken, İstanbul'a dış limanlardan gelmesi beklenen uçaklar da kalkış yapacakları meydanlardan havalanamadı.

İSTANBUL'DA ULAŞIM FELÇ OLDU

         İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin internet sitesinde yer alan  açıklamaya göre, sis dolayısıyla Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular arabalı  vapur seferleri yapılamıyor.

         Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsü hattı seferleri de   gerçekleştirilemiyor.

         Dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerinden saat 19.00'daki  Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova, 19.30'daki Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı,  19.35'teki Yalova/Kartal-Bostancı, 20.15'teki Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova,  21.30'daki Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova seferleri sis nedeniyle iptal edildi.

         Öte yandan, yoğun sis, şehir trafiğini de olumsuz etkiledi. Görüş  mesafesinin düşmesi nedeniyle şehir içi ana arterler ve çevre yollarında trafik  yoğunluğu yaşanıyor.