İzmir’in Konak ilçesinde çöken bir asfalt yol, alt sokaktaki Aydemir ailesinin evine büyük maddi zarar verdi. 13 kişilik aile ölümden dönerken evde uyuduğu sırada üzerine kaya parçası gelen Aydın Aydemir (30) hafif yaralandı.

Olay, Gürçeşme semti Küçükada Mahallesi'nde, saat 04.00 sıralarında meydana geldi. 3556 Sokak 13 numaradaki iki katlı evin önünden geçen yol, büyük bir gürültüyle kaydı. Birinci katta oturan Nurettin Kılıç ve ikinci katta oturan Cumhur Muslu ile aileleri, deprem olduğunu sanarak yataklarından fırlarken komşuları da dışarıya çıktı. Bir alt sokağa kayan toprak ve kaya parçaları, 3557 Sokak 48 numaradaki tek katlı evin duvarını yıkarak içine girdi.

Olay sırasında yatak odasında uyuyan inşaat işçisi Aydemir, sırtına düşen kaya parçaları sebebiyle hafif yaralandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aydemir, tedavisinin ardından taburcu edildi. Söz konusuevde, üç akraba ailenin yaşadığı öğrenildi. Aynı evde yaşadıkları Ercan ile Meyase Aydemir çiftinin bir gün önce Çınar adında bir bebekleri olduğunu anlatan Aydemir, “Sırtına isabet eden kaya parçaları, bu bebeğin ölümüne sebep olabilirdi. Uyuduğumuz sırada evimizin duvarı yıkıldı ve içeriye su dolmaya başladı. Belediye başta olmak üzere birçok yetkiliye dilekçe verdik. Üç aile sokakta kaldık.” dedi.
Balkondan yan binalara atlayarak canlarını zor kurtaran Kılıç ve Muslu aileleri, yetkilileri daha önce uyardıklarını söyledi.