Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevlendirilmek üzere 37 adet askeri hakim alınacağı açıklandı.

        Askeri hakimler muvazzaf subaylar, yedek subaylı hizmetini yapmakta olanlar, askerlik hizmetini yapmamış erkek ve bayan adaylar arasından seçilecek. Askeri hakim alımında muvazzaf subaylara öncelik verilecek. Açılan kontenjanın muvazzaf subaylar tarafından doldurulamaması durumunda sivil kaynaktan alım yapılacak. Muvazzaf subaylar ve sivil olarak başvuru yapanların sınavları ise ayrı değerlendirilecek.

        Sivil kaynaktan başvuru yapan adayların hukuk fakültesini bitirmiş olmaları, lisans ve yüksek lisans mezunlarının 30 yaşını, doktora mezunlarının ise 35 yaşını aşmamaları gerekiyor.

        Sınava başvuru yapmak isteyenler 15 Temmuz-16 Eylül tarihleri arasında şahsen veya posta yoluyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığına yapacaklar. Bayan hakim adayları ise sadece Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapmak için başvuru yapabilecekler.

        Alınacak askeri hakimlerden 30'u Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, 2'si Deniz Kuvvetler Komutanlığı'na, 5'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na alınacak. Alınacak bu adaylardan 7 tanesi muvazzaf subay ve 2 tanesi de bayan aday olacak.