Antalya’da iki yıl önce bir otobüsün çarpması sonucu kısmi felç geçiren ve üzerinden kimlik belgesi çıkmaması nedeniyle yakınlarına ulaşılamayan genç, ailesine kavuşmayı bekliyor. Antalya’da 30 Ağustos 2008’de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, aylarca hastanede tedavi gördükten sonra kendisine sahip çıkan Gülsüm Kabadayı’nın evinde yatağa bağımlı halde yaşamını sürdürüyor. Hastanede ‘Umut’ adı verilen ve o dönemde Bakan Nimet Çubukçu’nun desteğiyle kimlik çıkarılarak, ‘Mustafa Öz’ adı verilen genç, sadece “anne” ve “allah” kelimelerini söyleyebiliyor. Kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gencin, devlet desteğiyle iki yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, kazanın üzerinden iki yıl geçtiğini ancak gencin ailesinin hala bulunamadığını söyledi.
Gencin gönüllü anneliğini üstlenen Rana Özdemir de, olayı basından öğrendikten sonra gence imkanları ölçüsünde yardım etmeye çalıştığını anlattı. Onu çocukları gibi sahiplendiklerini ancak ailesine ulaşmasını istediklerini ifade eden Özdemir, “Artık gerçek ailesine ulaşılmasını istiyorum. Tabii hayattaysalar. Anne hayatta ise bu zamana kadar ulaşılamaması mümkün değil. Ne akraba ne eş dost hiç kimseye ulaşılamadı” diye konuştu. Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da, gencin tedavisi için bugüne kadar 100 bin lira harcandığını belirtti.

Devlet eli uzandı

Gence sahip çıkan koruyucu aileye aylık 850 TL yardımda bulunulduğunu anlatan Vali Yardımcısı Seyman, “Bugüne kadar 12 bin TL de bu şekilde yardım yapıldı.” diye konuştu.

Çocuğun ailesine ulaşılması için bütün kaynakların kullanıldığını da vurgulayan Seyman, şu bilgileri verdi, “Çok sayıda kişi genci evlat edinmek istediklerini söylüyorlar ancak bedenen zor durumda olan bu genci, ailesinden başka kimse koruyamaz. Bu nedenle bu taleplere 30 Ağustos 2008’deki kazanın ardından gence bakması için Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürlüğü tarafından tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı’ya koruyucu aile statüsü verilmiş ve aileye maaş bağlanmıştı.

Adı, geçmişi ve ailesi belli olmayan genç hiç tanımadığı birinin evinde yaşamını yatağa bağlı sürdürmeye çalışıyor.