Atalay, Öcalan ile görüşme ve PKK ile müzakere eleştirilerine cevap verirken, "Bir hükümlü ile kimin nasıl görüşeceği çok bellidir. Türkiye bir göçebe değildir" dedi.

MHP'lilerin, "Burada gelenek yok" diye itirazı üzerine Atalay, "Kurumsal soru soruyorsunuz, yani Jandarma diyelim ki zaten adada güvenlikten sorumlu bur kuruluşumuzdur. Bütün bunları göz önüne alarak tabi soru ve cevabı da almak durumundayız. Kimse terör örgütü ile falan müzakere yapmaz. Bize sorarken de aslında sizler bunların yapılmadığını da biliyorsunuz" diye konuştu. MHP'liler müzakere yapıldığını Başbakan'ın söylediğini ifade edince Atalay, Hükümetin bu konudaki tavrını Başbakan'ın açıkça söylediğini belirtti.

MHP'li Mehmet Günal, "Başbakan bunu itiraf etti, "biz, hükümet, bakanlarım yapmıyor' diyor ama devletin yetkilisi ile istihbarat birimi diyor" diye konuşunca Atalay, "Başbakan söyleyeceğini söyledi ama müzakere falan sözü geçmez oralarda. Şimdi kiminle nasıl görüşeceği devletin kurumları vardır, mekanizmaları vardır, o görüşmeleri yapar arkadaşlar. Yani siz de olsanız başkası da olsa bunlar bu devletin geleneği içinde yürür" diye konuştu.

Bunun üzerine MHP'li Günal, İçişleri Bakanı'nın 'görüşmüyoruz' diyemediğini söyledi. Atalay da, "Sizin birimler dediğiniz, Jandarma zaten adanın güvenliğinden sorumludur diyorum. Onun dışında birşey söylemiyorum. Yani burada spekülatif şeylere gerek yok arkadaşlar" dedi. MHP Günal, Başbakan'ın 'görüşen şerefsiz' dediğini belirterek "Kim görüşüyorsa, kim şerefsizse onu bulacağız" dedi.

Bu sözlere AKP'li Hasan Angı, "2002'de kim görüştüyse bugün de o görüşmüştür" deyince MHP ve CHP'liler "Var mı bir bilgi, söyle" diyerek tepki gösterdiler. MHP'liler, "Burada bilgi verilmek zorundadır, kapalı oturumlarda dahi hiç birşey açıklanmyor" diyerek tepkilerini sürdürdü. Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın'ın devreye girmesi ile tartışma sona erdi.

İçişleri Bakanlığı 2011 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.