Norveç polisi, başkent Oslo yakınlarındaki Utoeya Adası’nda yer alan gençlik kampında dün gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 80 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Kent merkezindeki bombalı saldırıyla birlikte ölenlerin sayısı 87’ye çıktı.


Polis yetkilisi Oystein Maeland, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce 10 kişinin öldüğünü bildirdikleri bölgede çok sayıda kurbanın cesedine daha ulaştıklarını belirtti. Kaç kişinin yaralandığını ise bilmediklerini kaydeden Maeland, "Ölü sayısının artmayacağı garantisini veremiyorum" dedi. Turistik Utoeya Adası’nda, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg’in lideri olduğu İşçi Parti’sinin gençlik kolları kampı yapılıyordu.


Bu arada, ölümlerden sorumlu tutulan 32 yaşındaki aşırı sağcı Anders Behring Breivik’in 2009’dan beri tarım sektöründe çalıştığı ve gübre bombası ile saldırıyı gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Breivik, Facebook sayfasında kendisini ‘Hristiyan, muhafazakar ve milliyetçi’ olarak nitelendiriyor. Utoeya Adası'ndaki görgü tanıkları, Breivik'in eşkaline uyan bir kişinin etrafa rastgele ateş açarak yürüdüğünü ve katliamı gerçekleştirdiğini iddia ediyor.