Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından bu yıl 14.’sü yapılacak olan “Basketbol Yaz Eğitim Kampı”, Türkiye’nin dört bir yanından keşfedilmeyi bekleyen gençleri Anadolu Üniversitesi’nde buluşturacak.

    Basketbola meraklı gençlerin yeteneklerini geliştirmesi ve Türk Basketbolu’na yeni oyuncular kazandırmayı amaçlayan kamp, kendi alanında düzenlenen pek çok kampa örnek teşkil ediyor. Kamp 24-29 Temmuz tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi’nde ve TBF’nin denetiminde, Amerika’nın ünlü altyapı antrenörlerinin gözetiminde gerçekleştirilecek.

    Kampa katılan TBF yetkilileri, Amerikalı antrenörler, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden antrenörler ve Anadolu Üniversitesi antrenörleri, kursiyerler ile bir hafta süreyle basketbol çalışmaları yapacak. Konaklamalarını ve yemeklerini aynı çatı altında hep birlikte gerçekleştirilecek olan genç sporcular ve antrenörleri basketbolla ilgili bilgilerini arttıracaklar.

    “2011 The Best Five Anadolu Üniversitesi” kampına Türkiye genelinde, yaşları 12 ile 14 arasında değişen öğrenciler ücretsiz olarak katılabiliyor. Öğrencilerin seçimi, TBF ve İl Spor Müdürlükleri ortak çalışmasıyla, sportif ve eğitim alanında başarılı olanlar arasından yapılıyor. Eskişehir’in çeşitli kulüplerinde yer alan sporcuların yanı sıra Anadolu Üniversitesi kendi altyapısında yer alan 25 sporcusu 7 antrenörü ve 12 gönüllü öğrencisi ile kampa katılacak.