Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, eşi Melahat Şahin ile birlikte, Diyarbakır Silvan’da şehit olan Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker’in ailesini ziyaret etti.
    Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi’nde ikamet eden şehidin annesi Medine ve babası Sadık Eker’e taziyelerini ileten Vali Şahin, şehitlik mertebesinin önemine dikkat çekti. Şahin, "Bu vatanın kazanılmasını ve korunmasını aziz şehitlerimize borçluyuz. Canımızdan çok sevdiğiniz evladınız, bu vatanın korunması uğruna canını vererek bir askerin erişebileceği en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Ne mutlu size ki şehit anne, babası oldunuz.” dedi.
    Şahin, devletin her zaman şehit ailesinin yanında olduğunu ve bunu hiçbir zaman akıllarından çıkartmamalarını isteyerek, ”Sizler şehidimizin bizlere emanetisiniz. Sizlere her zaman gönlümüz ve kapımız açık olacaktır.” diye konuştu.
    Daha sonra beldede incelemelerde bulunan Şahin, Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal’dan bilgi aldı. Şahin, vatandaşlarla da sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ziyarette, Dereli Kaymakamı Murat Özdemir de hazır bulundu.