Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, görevinden istifa etmediğini belirterek, yaşanan krizi yönetmek için görevinin başında olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni belirlenen MYK’da yer almayan Önder Sav arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine görevinden istifa ettiği yönünde haberler çıkan Berhan Şimşek, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Açıklamasında parti olarak yaşanan krizi yönetemediklerini belirten Şimşek, "Bir suçlu aranıyorsa en başta suçlu benim." diye konuştu. Basın mensuplarının Cumartesi günü Önder Sav’ın il başkanlarına yaptığı daveti kast ederek, "Cumartesi günkü toplantıya davet aldınız mı?" şeklindeki sorusuna, "Hayır. Şu ana kadar bana gelen bir davet yok." cevabını verdi. Şimşek, "Davet gelirse katılacak mısınız?" şeklindeki soru üzerine ise şu cevabı verdi: "Davet geldiğinde düşünürüm. Ben biraz düşünmeyi seven bir siyasetçiyim. Karar vereceğim zaman 24 saat önceden düşünmeye başlar, 24 saat sonra karar veririm. İlk aklımıza gelen hiçbir zaman doğru ve güzel olan değildir. Ne kadar sakinsen o kadar güçlüsün. Biz telaşlarla ve ilk aklımıza gelenlerle hem bu partiyi hem de ülkeyi yönetemeyiz. Yarın bu ülke bir savaşla karşı karşıya kalsa bu krizi de mi yönetemeyeceğiz? Nasıl güven vereceğiz. Onun için benim almış olduğum Cumhuriyet Halk Partisi terbiyesi, devrimci terbiyem, bunları gerektirir. Aile terbiyem de bunu gerektirir."

Basın mensuplarının, "Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?" şeklindeki sorusuna ise Şimşek, "Neden görüşmeyeyim, genel başkanım. Benim hiçbir sıkıntım yok. Beni arayan herkesin telefonuna çıkma onurunu yaşıyorum." açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin, kendisinden önce açıklama yapan İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu’nun yanında olduğuna dikkat çekmesi üzerine Şimşek, "Ben burada İstanbul İl Başkanlığı’nda krizi yönetiyorum. Böyle yönetilir krizler. Saygılı olmak lazım. Arkadaşlarımın kararına. Niye böyle düşünüyorsun diyemem. Böyle düşünürsek düşmanları biraz daha güldürür dostları daha da çok ağlatırız." cevabını verdi.

Habericilerin, bazı internet sitelerinde yer alan istifa ettiği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Şimşek şu açıklamada bulundu: "Ben istifa etmedim, bir internet sitesi var adı ’hayali gündem’. Hayali şeyler yazıyor. Oradan çıkmış, güya ben istifa etmişim. Ben istifa etmedim. Ben hayatımda hiç istifa etmedim. Eğer birileri senin hakkında dedikodu yapıyorsa unutma ki sen onun çok önündesindir."