SP'nin istifa eden lideri Numan Kurtulmuş yeni partiyi ne zaman kuracaklarını açıkladı
Yeni parti açıklamasıNuman Kurtulmuş, genel seçime yetişecek bir parti hazırlığı içinde olduklarını söyledi. SP eski Genel Sekreteri Kazım Arslan ise Kurtulmuş başkanlığında yeni partilerinin kuruluş dilekçesini 25 Ekim’de vereceklerini açıkladı

Saadet Partisi’nden kopan eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş, yeni partinin bir an önce kurulacağını söyledi. Ankara’da gazetecilerin yeni partiyle ilgili sorularını cevaplayan Kurtulmuş, çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Kurtulmuş, “Mevcut partideki arkadaşlarımızın istifaları bizim de beklediğimizin çok üstünde cereyan ediyor” dedi. Kurulacak partide görev alacak isimleri belirlemeye çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş, “Çok hızlı bir şekilde bir taraftan Anadolu’ya açılmak bir taraftan bizimle birlikte yürüyecek arkadaşlarımızı tespit etmek için çalışıyoruz. Şu anda 30’a yakın isim teklifi var. Sürekli internet üzerinden teklifler geliyor, değerlendiriyoruz. Yoğunlaştığımız bir isim yok. Seçime yetişecek bir parti hazırlığı içindeyiz” diye konuştu. Kurtulmuş, şu ana kadar Saadet Partisi’nden “53 il başkanının ve 65 belediye başkanının istifa ettiğini, alt kadrolardan da çok ciddi şekilde istifalar geldiğini” hatırlatarak, “Türkiye’de ehli insaf, ehli namus, adalet duygusu yüksek herkesle bu yola devam edeceğiz” dedi. “Partinizin çizgisi ne olacak?” sorusuna da Kurtulmuş, “Bu memlekette gerçekten yerli olan, anti-emperyalist olan, özgürlükten, adaletten, refahtan yana olan ve maneviyatçı olan herkese kapımız açık” karşılığını verdi.

25 Ekim’de

Bu arada Saadet Partisi’nden istifalar da devam ediyor. Bir istifa haberi de Yozgat’tan geldi. Saadet Partisi Yozgat İl ve 10 İlçe Teşkilatı partisinden topluca istifa etti. Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan İl Başkanı Şahin Kılıçaslan, bundan sonraki siyasi yaşamlarını Numan Kurtulmuş ile birlikte sürdüreceklerini söyledi.

İstifanın açıklandığı basın toplantısında konuşan Saadet Partisi eski Genel Sekreteri Kazım Arslan da, Numan Kurtulmuş başkanlığında yeni partilerinin kuruluş dilekçesini 25 Ekim’de vereceklerini açıklayarak, “Hızlı bir şekilde teşkilatlarımızı tamamlayarak seçimlere hazır hale geleceğiz. Biz katılımları sağlamak için süreci uzun tutmak istiyorduk. Seçimin yaklaşmasından dolayı bunu hızlandırdık. Teşkilatlanmada bir sıkıntı çekmeyeceğiz” dedi.


‘Göçe zorlandık’

SP’deki en büyük kopuşlardan biri İstanbul’da yaşandı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan görevinden istifa ettiğini belirterek, “İstanbul’da toplam 2 bin 275 kişi de görevinden istifa etti” dedi.

Erdoğan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, son aylarda partide üzüntülü olaylar yaşandığını, artık cümlelerinin çoğunu umuda dair kurmak istediklerini belirtti. Erdoğan, “Benim hayallerimi, 69 ruhuyla kendini siyasette bulan MSP’li babam yoğurmuştu. O ruh ki MSP ile CHP ortaklığında ülkenin en başarılı koalisyonunu kurdu. O ruh ki hayrı kim yaparsa yapsın o hayra yardımcı olur ’yanlışı kardeşim bile yaparsa engel olurum’ derdi. Bu ruh ikliminde beni yoğurduğu için babama, babalarımıza, büyüklerimize teşekkür ediyorum. Süleyman Arif Emre, Recai Kutan, Hasan Aksay, Fehmi Cumalıoğlu ve Erbakan hocamıza teşekkür ediyorum. İşte o ruhun peşinde olduğumuz için göçe zorlandık” dedi.

Kendileri için toparlanma zamanının geldiğini belirten Erol Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile birlikte olduklarını, medeniyet değerlerini rehber edindiklerini söyledi.
Erdoğan kendileriyle birlikte aralarında eski milletvekillerinden Mukadder Başeğmez ile Naci Terzi, eski il başkanı Musa Akbal, 7 belediye meclisi üyesinin de bulunduğu toplam 2 bin 275 kişinin de partiden istifa ettiğini açıkladı.