Malumunuz... İETT toplu taşıma ücretlerine zam yaptı, İstanbullular da isyan bayrağını çekti. Günlerdir vatandaşların eleştirilerini yansıtıyoruz. Hatırlayacağınız üzere dün, öğretmenlerin feryadını yetkililerin dikkatine sunmuştuk. Öğretmen indiriminin ‘öğrenci’ statüsünden çıkarıldığını ve zam oranının öğretmenlere yüzde 30 oranında yansıdığını dile getirmiştik.

TURİSTLER DE ŞAŞKIN

Bu haberimizin üzerine, Tünel-Karaköy metro hattını kullanan vatandaşlardan yoğun mesajlar aldık. “En büyük darbeyi biz yedik” diyen yolcular, jeton ücretine yapılan yüzde 150 zamma bakın nasıl itiraz ediyordu... “Zammın uygulanmaya başladığı cumartesi gününe kadar Tünel ve Karaköy arasındaki kısacık mesafe için 1 TL ödüyorduk. Ama artık jetonu 2.5 TL’den alıyoruz. Tamam zam yapılır ama bu kadar da insafsızca olmaz ki! Gittiğimiz mesafe, birkaç yüz metre. Daha fazla değil. Bu kadarcık yol için 2.5 TL verilir mi?

Vatandaş metrobüsle bir yakadan diğer yakaya geçiyor, kilometrelerce yol katediyor. Ödediği para 1.95 TL. Biz şuradan şuraya 2.5 TL veriyoruz. İnanılır gibi değil. Üstelik bu hattı turistler de yoğun olarak kullanıyor. Onlar da bu kadar kısa mesafe için 2.5 TL verilmesine şaşırıp kalıyor. Yolcuların AKBİL ve elektronik karta yönelmesi, artık jeton sisteminin kullanılmaması için böyle bir uygulama yapıldığı söyleniyor. İyi ama herkesin AKBİL’i yok ki! Arada sırada bu metro hattını kullanan ya da mecburen metroya binmek zorunda kalanların bu nedenle de AKBİL ya da elektronik kartı olmayanların suçu ne! Gerekçe ne olursa olsun, kısacık bir yol için 2.5 TL alınması kabul edilemez.