Bir otel görevlisinin şikayetiyle başlayan iddiaların sonuncusu, yine Strauss-Kahn'ın cinsel saldırısına uğradığını söyleyen gazeteci Tristane Banon'un annesi oldu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) eski başkanı Dominique Strauss-Kahn yeni bir cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya. Kahn hakkında tecavüz iddasıyla 4 Temmuz'da mahkemeye başvuran Fransız gazeteci Tristane Banon'un annesi Anne Mansouret de eski IMF Başkanı ile birlikte olduğunu söyledi.

Mansouret, Strauss-Kahn'la 2000 yılında kendi isteğiyle birlikte olduğunu ancak aralarında yaşanan cinsel ilişkinin 'tecavüz boyutunda' olduğunu iddia etti. Khan'ın eşi Brigitte Guillemette'le yakın arkadaş olan Anne Mansouret, 13 Temmuz'da polise verdiği ifadede, kızını bunca yıldır şikayetçi olmaması için ikna edenin de kendisi olduğunu savundu.

31 yaşındaki Banon, 2007'de bir televizyon programında, o tarihten beş yıl önce Strauss-Kahn'ın tecavüz girişimine uğradığını açıklamıştı. Mansouret, Dominique Strauss-Kahn'ın cinsel ihtiyaçları doğrultusunda her şeyi (tecavüz bile) yapabilen tehlikeli bir adam olduğunu ortaya çıkarmak amacıyla sessizliğini bozduğunu belirtti. Strauss-Kahn'ın avukatları ise, haftalık L'Express dergisinde yaptıkları açıklamada iddiaların 'onur kırıcı' olduğunu ve karşı dava açtıklarını belirtti. Polisin sorguya aldığı Kahn'ın eski eşi ve kızı da tüm anlatılanların düzmece olduğunu söyledi