Beyoğlu Tophanede bulunan Fasuli Resteorant’ta bir araya gelen yerel basın ve Hüseyin Avni Mutlu kahvaltı sonucu yerel basın mensuplarını tanıma fırsatı buldu.

Tophane Fasuli’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya “İstanbulajansi.com” ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 30 basın mensubunun katıldığı toplantıda yerel basının sorunları ve İstanbul Valiliğinin çalışmaları ele alındı.

Vali Mutlu, toplantıda yaptığı konuşmada, çağımızın enformasyon çağı olduğuna dikkat çekerek, iletişimin günümüzdeki önemine vurgu yaptı. Bunun için de birlikte çok çalışmak gerektiğinin altını çizen Vali Mutlu,  “Kısa bir süre önce hizmete giren haber portalımız istanbulajansi.com size haber akışı konusunda destek olacaktır. Hem kamu hem de İstanbul’a dair birçok habere bu site sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz” dedi.

Sitenin yerel medya için önemli bir haber kaynağı olduğunun altını çizen Vali Mutlu, bir anlamda sitenin yerel medyaya da muhabir desteği sağladığını açıkladı. Toplantıda söz alan yerel basın mensupları ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek ulaşım, otopark, basın kartı gibi sorunlarının çözülmesini ve Basın İlan Kurumu’ndan yerel medyaya da ilan verilmesini talep ettiler. 

Yerel basının zorluklarının aşılmasında Hüseyin Avni Mutlu’ dan yardım isteyen yerel basın temsilcilerinin isteklerini tek,tek not aldıktan sonra konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu:

”Evet arkadaşlar bu gün İstanbulajansı ile ortaklaşa düzenlediğimiz İstanbul’un il,ilçe,belde hatta köylerinde yayın yapan yerel basın mensuplarıyla bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyim.Valilik olarak bizim tek amacımız daha güzel bir İstanbul oluşturmak,dünya şehri olan İstanbulu hak ettiği yere taşınabilmesi için yerel basına da büyük görev düşmesinden dolayı bu gün mesaimizin bir kısmını yerel basına ayırdık.Tabiki ulusal basın kadar yerel basınında dertleri var.Ancak biz idareciler bu dertleri sadece dinlemekten öte bunların çözüm yolları için gerekli atılımları yapmak zorundayız ,yerel basını haber yönünde zenginleştirmek için İstanbul Ajansı ile ortaklaşa yerel basına gerekli desteği vereceğiz” dedi.



Toplantıda ayrıca, 24 Temmuz’da İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği tarafından haber ve fotoğrafçılık yarışmasının düzenleneceği ve 29 Temmuz’daki ödüllerin Vali Mutlu tarafından verileceğinin duyurusu yapıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlunun konuşmasının ardından kahvaltıya katılan yerel basın mensuplarıyla birlikte bir aile fotoğrafı çekilerek toplantı sona erdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun verdiği kahvaltıya , gazetemizin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Murat Aydın'da katıldı.