ike soruşturması başladığından bu yana ortalıkta gözükmeyen NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen'in, eşi Ayşe Dilmen'in Metris Cezaevine giderek tutuklularla görüşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Metris Cezaevi’ne ziyaret için eski futbolcu Tanju Çolak ve Rıdvan Dilmen’in eşi Ayşe Dilmen de geldi. Ayşe Dilmen izin aldığı için ziyaretlerde bulunurken, Tanju Çolak izni olmadığı için ziyaret yapamadı.

Tanju Çolak yaptığı açıklamada, moral motivasyon amacıyla geldiklerini ifade ederek, "Arkadaşlarımıza yanlarında olduğumuzu hissettirmek için burada bulunuyoruz. Ayşe Dilmen hem Tayfur ile hem Mehmet Yenice ile hem de Abdurrahman Yakut ile konuştu. Morallerinin iyi olduğunu öğrendik ama şunu söyleyebilirim; Tayfur benim oda arkadaşımdı. 15 yaşında da Mehmet Yenice ile çalışmaya başladım.

Yenice 33-34 senelik ağabeyimdir. Çok saygın, çok dürüst insanlardır. Süleyman Seba’nın da söylediği gibi ’Ben yaparım Tayfur yapmaz’. Bu kadar utangaç, saygılı ve sevgili bir insandır Tayfur. Çok özel bir insandır. Tayfur avukatına haksız suçlamalardan sonra ’Ben Metris’ten bir ay sonra çıksam ne olur’ demiş.

Abdurrahman Yakut’un çok üzüntü içinde olduğunu öğrendim, moralsizlermiş.

Neticede amacımız buradaki dostlarımıza destek vermekti. Ama izin alamadığım için içeri giremedim" şeklinde konuştu.