Yaz tatili için Çanakkale’ye gelen Dianna- Şenat Türker çiftinin büyük kızları Elif Türker’in ilginç bir başarı öyküsü var. 3 yıl önce, 4’üncü sınıfa giderken Florida’da bir üniversite tarafından düzenlenen havacılık yaz kampına katılan Elif Türker’in uçuş aşkı burada başladı.

Bunun üzerine bilgisayar mühendisi babası Şenat Türker’in desteği ile 5’inci sınıfta Teens İnflight adlı havacılık okuluna kayıt yaptırmaya giden Elif’in 11 yaşında olduğunu öğrenen yetkililer, 14 yaş altındakilere kayıt yapılamayacağını bildirdi. Elif’in havacılık merakı üzerine bu düşüncelerinden geri adım atan okul yönetimi, bir şart ile başvuruyu kabul edebileceklerini söyledi.

Henüz 5’inci sınıf öğrenicisi olan Elif’ten, okula niçin girmek istediğini ve niçin pilot olmak istediğini anlatan bir kompozisyon yazması istendi. Eline kağıt kalemi alan Elif’in kompozisyonu çok beğenildi ve okulun kapıları kendisine açıldı. Elif’in bu başarısı Florida’daki bölgesel gazetelerinde ilgisini çekerek haber oldu.

17 YAŞINDA EHLİYET ALACAK

Okulun ilk gününde eğitmeni ile birlikte tek motorlu uçağın kokpitine oturan Elif, aynı gün ilk uçuşunu yaptı ve ’ABD’nin en genç pilotu’ ilan edildi. 2 yıl boyunca eğitimine devam eden Elif Türker, karada 300 saat eğitimin ardından, havada 23 saat uçuş gerçekleştirdi. Tamamladığı uçuş süresi ile tek başına uçma seviyesine gelen Elif’in tek engeli yaş sınırı oldu. ABD’deki havacılık yasalarına göre 16 yaşını beklemesi gereken Elif, 17 yaşında ise pilot ehliyetini alacak.

TARİFİ İMKANSIZ BİR DUYGU

Hedefinin gelecekte Sahil Güvenlik pilotu olmak olduğunu belirten Elif Türker, "Henüz 11 yaşındayken ilgimi araba kullanmaktan çok uçak kullanmak çekti. Bunun için araba kullanmayı dahi öğrenmeden uçak kullanmaya başladım. Şu anda tek motorlu uçak kullanıyorum. Sırada çift motorlu uçaklar, deniz uçağı, jet ve helikopter var. Hedefim gelecekte güvenlik alanında bir kurumda pilotluk yapmak, özellikle de sahil güvenlikte. Uçmak benim için büyük bir zevk. Tarifi imkansız bir duygu. Zevk aldığım bir işi yapmak istiyorum" dedi.

’KIZIMLA GURUR DUYDUM’

Baba 41 yaşındaki Şenat Türker, Teens İnflight adlı havacılık okulu yetkililerinin iki yıl önce ellerindeki bilgi doğrultusunda Elif’in ABD’nin bilinen en genç pilotu olduğunu bildirdiklerinde kızlarıyla gurur duyduklarını söyledi. Elif’in 10 yaşındaki kardeşi Aleyna da tıpkı ablası gibi uçmak istiyor.