Bakan koltuğundan olduktan sonra jet hızıyla boşanan eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bundan sonra kızlık soyadı olan Baş soyadını kullanacak.

Çubukçu çiftinin, Sarıyer'deki evlerini oğulları Çağrı'nın üzerine geçirdikleri ve ileride karşı dava açmama konusunda anlaştıkları öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğundan sonra yuvasından da olan AK Parti Milletvekili Nimet Çubukçu'nun boşanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. 25 yıllık evliliğini, davayı açtığı gün görülen "gizli" celsede sonlandıran Nimet Çubukçu, avukatı Süleyman Balcı aracılığıyla mahkemeye sunduğu "anlaşmalı boşanma davası dilekçesi"nde, eşi Birol Çubukçu'yla bir süredir aralarında, fikren ve ruhen anlaşmazlık bulunduğunu öne sürdü. Nimet Çubukçu, birbirlerini daha fazla yıpratmamak adına "ayrılık" kararı aldıklarını savunarak, eşiyle karşılıklı olarak maddi-manevi tazminat taleplerinin olmadığını belirtti.

Mahkemeye, aralarında yaptıkları 2 sayfalık "anlaşma protokolü" sunan Çubukçu çifti, ailece ikamet ettikleri Sarıyer Acarlar Sitesi'ndeki dairelerini, 22 yaşındaki oğulları Çağrı'ya bıraktı. Protokol uyarınca tarafların kişisel mal ve hesapları kendilerinde kalacak. Taraflar, birbirlerine karşı, gelecekte de herhangi bir mal paylaşımı ya da tazminat davası açmamayı taahhüt etti.

KIZLIK SOYADINI ALDI

"Gizli" görülen ve Çubukçu çiftinin, avukatları Şevket Cankur ve Süleyman Balcı ile birlikte katıldığı duruşmada, mahkeme, tarafların boşanmasına karar verdi. Karardan sonra eski soyadı olan "Baş"a dönen Nimet Hanım'ın boşanma zaptını imzalarken oldukça hüzünlendiği öğrenildi.