Trabzonspor'un transferi için uğraş verdiği Türk asıllı futbolcu Malik Fathi Bundesliga takımlarından Mainz ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Bonservisi Rus takımı Sportak Moskova'da bulunan Alman milli futbolcu iki sezondur kiralık olarak forma giydiği Mainz'ta kaldı.

Malik Fathi için Spartak Moskova'nın 1 milyon Euro bonservis ücreti aldığı belirtildi. Mainz'la anlaşan Malik Fathi'nin ne kadar para alacağı ise belirtilmedi.


Bundesliga'da Hertha Berlin ve Mainz formalarını taşıyan Malik Fathi "Antrenmanlarda iyi hazırlanıp Mainz formasının değişmez 11'inde yer almak istiyorum" dedi. Hertha Berlin alt yapısında yetişen ve 2008 yılına kadar da Hertha'da oynayan 27 yaşındaki Malik, Spartak Moskova'ya 2008 yılında transfer olmuştu. İki kez Alman milli takım forması giyen ve 32 kez de Alman Ümit milli olan Malik, defansın sol kanadında oynuyor.


Teknik direktör Peter Tuchel'in geçtiğimiz sezon vazgeçilmezlerinden olan genç futbolcu, tekrar Mainz forması giyecek olmaktan memnun olduğunu belirtip "Takım arkadaşlarımın çoğunu tanıyorum. Benim için fazla zor olmayacak" diyerek hedefinin Alman milli formasını tekrar giymek olduğunu söyledi. Malik Fathi için Türkiye Süper Ligi'nden Trabzonspor ile alt yapısında yetiştiği Bundesliga'nın yeni ekibi Hertha Berlin'de kadrosuna katmak için devredeydi.