Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Fiziksel Engelli Recep Ateş, her yıl geleneksel olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen 23. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına katılacak. Sağ bacağı olmayan Ateş, 1145 kişinin katılacağı 17 Temmuz'daki yarışlarda ilk yüze girmeyi hedefliyor.

1987 yılında askerliğini balık adam olarak yaparken geçirdiği kaza sonrası sağ bacağını kaybeden Recep Ateş, Ereğli'de birçok yüzme yarışına katıldı. Ateş, bu yarışların büyük bir çoğunluğunu birinci olarak tamamladı. Son olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen ve Baltalimanı'na 6,5 kilometre yüzülecek olan 23. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarının seçmelerine katılan Ateş, 450 kişi arasından 200 kişi arasına girerek Ereğli'yi temsil etmeyi hak kazandı. Hazırlıklarını günde 3 saatlik çalışma ile sürdüren Ateş, amacının yapılacak olan yarışmada ilk yüz arasına girmek olduğunu söyledi. İki senedir engellilerin katılmaya başladığı yarışmadan dolayı heyecanlı olduğunu kaydeden Ateş "Bu sene 23. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarına katılarak Ereğli'yi temsil etmek istedim." dedi.

Yarışmaya toplam bin 145 kişinin katılacağını dile getiren Ateş, "Özürlüleri bu yarışmaya geçtiğimiz sene dahil etmişler. Eğer özürlüleri ayrı bir kategoride yarıştırırlarsa hedefim ilk üçe girmek. Ancak toplu olarak yarıştırırlarsa da ilk yüze gireceğimi düşünüyorum. Yarışmayı en iyi derece ile bitireceğime inanıyorum." ifadesini kullandı.

RECEP ATEŞ'E SPONSORLUĞU FED YAPACAK

Yapılacak olan yarışmaya katılmak istediğini Fiziksel Engelliler Derneği (FED) Başkanı İsmail Şentürk'e anlatan Ateş "Kendisi bana her türlü konuda yardımcı olacağını ifade etti. Yüzme çalışmaları ile ilgili olarak da bana yardımcı oldu. Anadolu Otel'in yüzme havuzunda çalışmalarıma nisan ayı itibari ile başladım. Yaz ayında da denize giderek yaklaşık 3 saatlik bir çalışma yapıyorum. İnşallah alnımın akıyla çıkacağıma inanıyorum." şeklinde konuştu.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise engelli üyelerine destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Şentürk sözlerine şöyle devam etti: "Gazi ve engelli Recep Ateş, Kdz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'ni temsilen ve dernek sponsorluğunda 17 Temmuz Pazar günü İstanbul'da Anadolu yakası Kanlıca'dan Avrupa yakasındaki Baltalimanı'na 6,5 kilometre yüzülecek olan yarışlara katılacak. 1200 engelli üyesi Fiziksel Engelliler Derneği olarak birçok ilke imza attık. Engellilerin üretim yaptığı ilk tekstil atölyesini biz kurduk. Yaptığımız kampanyalarla birçok engelli üyemizi tekerlekli sandalye sahibi yaptık. Şimdi de Recep Ateş'i İstanbul'daki yarışlara götüreceğiz. Ereğli'de girdiği yüzme yarışmalarında başarılara imza atan bir üyemiz. İnşallah orada da bizi başarı ile temsil edecek."