Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) boşalan üç üyelik için bugün seçim yapıldı.

Ak Parti'de Vahap Darendeli ve Taha Yücel, CHP'den Süleyman Demirkan RTÜK üyesi seçildi

TBMM Genel Kurulunda, 61. Hükümetin güvenoylamasının ardından RTÜK'te boşalan üyelikler için gizli oylamayla seçim yapıldı.


Meclis Genel Kurulu’nda AKP kontenjanına düşen 2, CHP kontenjanına düşen 1 üyelik için seçim yapıldı. Buna göre yarından itibaren boşalacak RTÜK üyeliğine AKP grubunun adayı Taha Yücel 460 oyla, Abdülvahap Darendeli 425 oyla, CHP grubunun adayı Süleyman Demirkan da 452 oyla seçildi.

Meclis Genel Kurulu’nda, 14 Temmuz’dan itibaren boşalacak AKP kontenjanından 1, CHP kontenjanında 1 ve Zahit Akman’ın istifasıyla boşalan AKP kontenjanından 1 üyelik için seçim yapıldı. 483 milletvekilinin katıldığı seçimde AKP kontenjanından Taha Yücel, 460 milletvekilinin oyuyla RTÜK üyeliğine seçildi.

Diğer aday Yusuf Turan 9 oy aldı. CHP kontenjanından aday gösterilen gazeteci Süleyman Demirkan 452 milletvekilinin oyuyla seçilirken Korkmaz Alemdar 12 oy aldı. Zahit Akman’ın istifasıyla boşalan RTÜK üyeliği için de AKP’nin adayı Abdülvahap Darendeli ile Aslan Narin yarıştı. Darendeli 425 oyla RTÜK üyeliğine seçilirken Aslan Narin 44 oy aldı.