Ankara'da BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaretinin ardından açıklama yapan Füle, Davutoğlu'nun “Kıbrıs Rum kesiminin Kıbrıs'taki müzakereleri geciktirerek, tek taraflı olarak AB dönem başkanlığını alması durumunda Türkiye-AB ilişkilerinin donma noktasına geleceğini” söylemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bu tip yorumlar için doğru bir zaman olmadığını düşünüyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz bu dönem, esasında Türkiye-AB ilişkilerine, reform sürecine, katılım müzakereleri sürecine yeni bir ivme kazandırmak için doğru bir zaman. Bu hem benim görüşüm hem de bugün yaptığım görüşmelerde sayın Bakan Egemen Bağış da benzer bir pozisyon sergiledi. Her ikimiz de bu yönde gayretlerimize, çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Füle, BDP yöneticileriyle yaptığı 1 saatlik toplantıyı da "faydalı bir görüşme" olarak nitelendirdi.

Hem reform süreci hem de mevcut siyasi durumu ele aldıklarını belirten Füle, “Son derece demokratik bir kurum olan parlamentonun demokratik reform süreci içerisinde yerine getireceği görevlerde yer alabilmeleri için parlamentoya geri dönmelerini sağlayacak bir düzenlemeyi diğer siyasi partilerle ortaya koyabileceklerine dair inancımı dile getirdim” diye konuştu.

Füle, muhalefetin Türkiye-AB süreci içerisinde son derece önemli bir paydaş olduğunu ve bu şekilde devam ettiğini görmek istediklerini söyledi.