Şike soruşturması boyunca sağduyulu davranırken, Galatasaray neden sert bir açıklama yayınladı:

1- ‘F.Bahçe küme düşmeyecek’ havası esen bir ortamda bu açıklamayla G.Saray’ın iç siyasetinde camiaya ve taraftara karşı büyük bir artı kazandı.

2- TFF seçiminde F.Bahçeli bir adayı destekledikleri için tepki alıyorlardı. İlk fırsatta çiçeği burnunda başkan M.Ali Aydınlar’a gol atarak bu sesleri susturdu.

3- G.Saray gücünü ortaya koydu. F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un da içinde olduğu şaibeli ortamda temizliğin bir an önce yapılması için öncü oldu.

4- Cemal Nalga skandalında siteden “Takipçisiyiz” açıklaması yapan F.Bahçe’den rövanş böylece alındı.

Federasyon, G.Saray’ı ‘fırsatçılık’ yapmakla suçladı. F.Bahçe ‘güven bunalımı’ yarattı dedi. Beşiktaş da ‘TFF’ye destek’ diyerek tavrını koydu

ŞİKE soruşturmasının başladığı ilk günden beri konuya belki de en sağduyulu yaklaşan kulüp olan G.Saray dün resmi sitesinden öyle bir açıklama yaptı ki, deyim yerindeyse yer yerinden oynadı.

Soruşturmayla ilgili hiçbir yayın yapmayan hatta futbolcularına bile konuşma yasağı getiren G.Saray Başkanı Ünal Aysal imzasıyla yayınlanan “Bu ateş üfleyerek sönmez, çözüm zamana yayılamaz” başlıklı açıklamada TFF’nin önceki gün verdiği ‘Lig aynen devam edecek’ kararına sert tepki gösterildi. Ne olduysa da bundan sonra oldu. İlk olarak federasyon sert yaptı. Ardından açıklama furyası F.Bahçe ve Beşiktaş ile devam etti. İşte dakika dakika yaşanan demeç savaşı:

15:54 G.SARAY: “Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin federasyona ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.”

18.15 TFF: “G.Saray’ın yaptığı açıklama, açık söylemek gerekirse bizleri şaşırttı ve üzdü. TFF-Kulüpler Birliği toplantısına katılan G.Saray 2. Başkanı Ali Dürüst, TFF’nin alacağı her kararı destekleyeceğini belirtmiştir. Sonucu belli olmayan bu kriz üzerinden “Bu ateş üfleyerek sönmez” diyerek fırsatçılık yapmak, G.Saray Başkanı’na hiç yakışmamaktadır. En adil kararı verebilmek adına hukuki süreci beklenmektedir. Buna başka anlam yüklemeye çalışmak, insafsızlıktır.”

21.16: F.BAHÇE: “Belge ve delile dayanmadan karar almasını temenni etmek, Türk Futbolu aleyhine vurulacak en büyük darbe olur ve Türk Futbolu’nu kaosa sürükler. Türk Futbol Ailesi’nin birlik olma ihtiyacını en derinden hissettiği günlerde, G.Saray’ın Sayın Ünal Aysal imzasıyla yayınladığı açıklama, her anlamda derin bir hayâl kırıklığına ve güven bunalımına neden olmuştur.

21.36 BEŞİKTAŞ: “TFF’nin sorunları çözmek için alacağı kararların Süper Lig’in geleceğini ve marka değerini yönlendirip yükselteceğine, temel değer olan kulüp camialarımızı belirsizlikten çıkartacağına, Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak inancımız tamdır.”

VATAN