Küçükçekmece Belediyesi 6. Uluslararası Göl Festivali bu yıl farklı bir heyecana sahne oldu. Dans gösterileri, konserler ve sürpriz etkinliklerle göl kenarında muhteşem bir eğlence yaşatan ve bir hafta boyunca devam edecek olan festivale, bu yıl ilk kez yapılan Dragon Boat yarışları damgasını vurdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN BURAYI TIKLAYIN!

Küçükçekmece Belediyesi 6. Uluslararası Göl Festivali amfi tiyatroda devam ederken, festivalin ikinci gününde sporu da bünyesine katarak, daha heyecanlı ve keyifli bir hale geldi. Yurtdışından gelen konuklar, yerel ve ulusal basın ile çeşitli resmi ve özel kuruluşlardan oluşturulan, 38 farklı grubun katıldığı yarışmanın startını, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Levent Uslu ve Mustafa Kuzugüden verdi

KIYASIYA YARIŞTILAR

Yarışma, erkekler ve karma olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı. Dörderli gruplar halinde yarışan takımlar, elemelerin ardından yarı final ve finalde karşı karşıya geldi.

Tüm gruplar birinci olmak için kürek çekerken izleyiciler de tezahüratlarıyla arkadaşlarına destek oldu. Dragon Boat yarışları devam ederken, gökyüzü ise akrobasi uçağının müthiş gösterilerine sahne oldu. Katılımcılar bu gösteriyi heyecan ve beğeniyle izledi.

ADRENALİN VE EĞLENCE BİRARADA

Adrenalin ve eğlencenin bir arada yaşandığı dragon yarışmalarının finalinde erkekler ve karma grupta dörder ekip mücadele etti. Erkekler kategorisinde Küçükçekmece Belediyesi güvenlik personelinden oluşan ‘Princeses Of The Lake’ ekibi birinci, Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Yaşam Sevinci Merkezi personelinden oluşan ‘Yaşam sevinci’ ekibi ikinci, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ve AKOS personelinin oluşturduğu ‘Bim United’ ekibi ise üçüncülük kazandı.

GÖL AKTİVİTELERİ GELİŞECEK

Yarışmanın diğer bir kategorisi karma grupta ise, Doğan Hastanesi çalışanlarından oluşan ‘Doğan Dragon’ Ekibi birinci, Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı ‘Yaz Spor Okulları’ ekibi ikinci, festival için Türkiye’ye gelen ‘Kırgızistan’ ekibi ise üçüncü oldu. Dereceye giren ekiplere madalyalarını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu verdi. Göl Festivali’nde ilk olma özelliği taşıyan Dragon Boat yarışlarının amacının göl aktivitelerini geliştirmek olduğunu dile getiren Uslu, yarışların geleneksel bir organizasyon haline geleceğini belirtti. Uslu, Dragon Boat yarışlarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcı Enver Şengül ve Ramazan Çetinkaya’nın da izlediği Dragon Boat yarışlarını kazanan ekiplere şampiyonluk kupaları, 16 Temmuz Cumartesi günü Göl Kenarı Amfi Tiyatro’da verilecek.