Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği toplantıda Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’ndaki kahvaltıda bir araya gelen Gaziosmanpaşalı berberler Pazar günü çalışıp çalışmama konusunda oylama yaptılar.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği toplantıda Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’ndaki kahvaltıda bir araya gelen Gaziosmanpaşalı berberler Pazar günü çalışıp çalışmama konusunda oylama yaptılar. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un açıkladığı oylama sonuçlarına göre toplantıya katılan 150 berberden 128’i Pazar gününün tatil olmasını istedi. Böylece, GOP’lu berberlerin genel isteği üzerine alınan karar doğrultusunda ilçedeki tüm berber salonları Pazar günleri kapalı olacak.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL, “ Biz esnafımızla ve halkımızla ilgili bir karar vermeden önce mutlaka onların fikirlerini alıyoruz. Sizlerin hep birlikte aldığınız kararları biz seve seve uygularız ve aldığınız bu karar doğrultusunda bundan sonra ilçemizde Pazar günleri tüm berber salonları kapalı olacaktır” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Yılmaz Özkan ve Ahmet Berber, İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz ve Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya’nın katıldığı toplantının açılışında bir konuşma yapan Dr. Erhan Erol, berberler ile hekimlerin benzer noktalarına dikkat çekerek, “ Ben de bir hekimim. İnsan sağlığı konusunda faaliyet gösteren her iki meslek mensupları da temizlik koşullarına önem vermelidir. Yaptığımız denetim çalışmalarında kurallara uymayanlara mutlaka yaptırım uyguluyoruz. Bizim için berber esnafı çok önemlidir. Sizlerin birlik beraberlik içerisinde almış olduğunuz kararları biz seve seve uygularız ve aldığınız bu karar doğrultusunda bundan sonra ilçemizde Pazar günleri tüm berber salonları kapalı olacaktır” dedi. Ayrıca, Küçükköy Çıraklık Meslek Okulu’nun yapımı için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Dr. Erhan Erol, “Gelişen ve güzelleşen ülkemizle birlikte umuyorum berberlerimizde büyük bir gelişim gösterirler” dedi.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz de konuşmasına Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’a ilçedeki berber esnafının sorunlarına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür ederek başladı. Başkan Akyüz, Pazar günleri berber salonlarının kapalı olması ve berberlerin tatil yapma ve dinlenmelerinin sağlanması konusunda Avrupa Yakası’nda % 80’lere ulaşıldığını belirtti.

GOP’lu berberler, oylama sonucunda çıkan karardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başkan Erol’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.