Emniyet'in 10 gündür sürdürdüğü futbolda Şike Soruşturması'nın her alanda yankıları devam ediyor. Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan LigTV'nin de krizden en çok etkilenen kurumların başında gelmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasının ardından Fenerbahçe'nin küme düşeceği iddiaları sonrası çok sayıda sarı-lacivertli taraftar, Digiturk aboneliklerini iptal ettirmeye başladı. Sabah'ın haberine göre Digiturk yetkilileri bu iptallerle ilgili bilgi ve rakam vermekten kaçınırken, ortaya bir çok iddia atıldı. Digiturk yetkililerinin kabul etmediği ancak geçtiğimiz bir hafta süresince aboneliklerini iptal ettirmek için Digiturk'ü arayanlara, "Fenerbahçe'nin küme düştüğü kesin değil. Aboneliğinizi iptal etmeyin, size iki erotik kanalı bir ay ücretsiz açalım. Sinema paketi veya süper paket verelim" şeklinde teklif yapıldığı iddia ediliyor.

GALATASARAYLILAR DA KIZGIN

Öte yandan Galatasaraylı taraftarlar da kulüpleri soruşturmayla ilgili olmasa da Digiturk'e cephe almış durumda. Sarı-kırmızılı taraftarları kızdıran gelişme ise önceki akşam Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasının ardından yaşandı. Yıldırım'ın Metris Cezaevi'ne gönderilmesi sonrası LigTV'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yendiği tarihi maç yayınlandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar bu olaya büyük tepki gösterip kanalı telefon yağmuruna tutarken, dün sabah bir çok taraftar LigTV aboneliklerini iptal etmeye başladı. Kanal yetkilileri ise yayın akışının son anda değişmediğini, bunun haftalık olarak basın kuruluşlarına gönderildiğini belirtip olayda kasıt olmadığını belirtiyor.

LİGTV'NİN 1 MİLYON ABONESİ VAR

Geçtiğimiz sene yenilenen yayın hakları ihalesine, yaklaşık 400 milyon doları gözden çıkarıp 2014 yılına kadar hak sahibi olup sınırlarını zorlayan Digiturk, şike soruşturmasının ardından düşen 'marka değeri' ve kulüp taraftarlarının tepkileri nedeniyle zor durumda. 1 milyonu LigTV abonesi olmak üzere 3 milyona yakın üyesi olan Digiturk'ün kulüplerin küme düşme tehlikesi ve abonelik iptalleri sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na sözlü olarak ihalenin yenilenmesini isteyebileceğini ilettiği öğrenildi.