CHP'nin AK Parti ile mutabakata varması üzerine Meclis'te yemin etmesine BDP kanadından sert eleştiriler geldi.

Bağımsız Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP'nin AK Parti'yle mutabakata varması sonucu Meclis'te yemin etmesine tepki gösterdi. Sakık, "Bu bizi gölgelemek ve karalamak için yapılan bir danışıklı dövüştür" dedi.

CHP'YE KİMSE ANLAM VEREMEMİŞTİ

Sakık, "Zaten CHP'nin bu kararı almasına almasına kimse anlam verememişti. Bence bizi zor durumda bırakmak için AKP ile danışıklı dövüş içindelermiş" şeklinde konuştu.

Habertürk'te Belkıs Kılıçkaya'nın sorularını yanıtlayan Sakık, "Ortak bir zeminde görünüyordunuz, öyle değil miydi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hiç bir zaman öyle bir ortaklığımız olmadı, CHP'nin bu yemin boykutu kararının tam olarak neye dayandığı bile belli değildi, biz ise en başından beri arkadaşlarımızın durumuyla ilgili rahatsızlıklarımızı, neler yapabileceğimizi hep söyledik."


DİYALOĞA AÇIĞIZ

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Ak Parti ile CHP arasındaki mutabakatın kendilerinden gizlendiğini belirterek, ''Diyaloğa açığız'' dedi.

BDP'li Hasip Kaplan ise, Ak Parti ile CHP'nin üzerinde anlaştığı mutabakat metnini ''Metin milli iradeyi yansıtmıyor'' şeklindeki sözleriyle eleştirdi.