Hindistan'ın önde gelen demir çelik üreticisi bir ailenin kızı ile ülkenin en büyük tekstil firması sahibinin oğlu için Antalya'da 5 gün süren düğün organizasyonu 5 milyon dolara mal oldu.

Organizasyonda son olarak görkemli bir düğün töreni yapıldı. Düğünün tüm masraflarını kız tarafı üstlenirken, Hint geleneklerine göre kız evinin erkek tarafına 15 milyon euro başlık parası verdiği öğrenildi.

Antalya'nın Kundu bölgesindeki Lara sahilinde Rus asıllı Azeri işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan ve 180 bin metrekarelik alanda konumlanan Mardan Palace Otel, ikinci kez Hint düğününe sahne oldu.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yaşayan Bansal ve Kanodia ailelerinin çocukları Payal ve Deepak için Antalya'daki Mardan Palace Otel'de 5 gün süren organizasyonun ardından görkemli bir düğün yapıldı.

Damat Deepak, düğünün yapıldığı iskeleye at üzerinde, 25 yaşındaki gelin Payal ise, özel bir golf arabasıyla getirildi. Damadın geldiği iskeleye gelen yakınları, 250 metrelik yeri yaklaşık 2,5 saat boyunca oynayarak kat etti. Düğünün yapılacağı alana damadın ardından gelin getirildi. Damadla gelin, Hint geleneklerine göre ayinle yan yana geldi. Ayinin ardından havai fişek gösterisi sunuldu. Daha sonra düğün merasimine geçildi.

Hintli gelin ve damat kendilerine ayrılan tahtın bulunduğu alana gelerek daha sonra aile üyeleriyle tek tek fotoğraf çektirdi. Düğün, yaklaşık 7 saat sürdü.

Bu arada, Hindistan'ın adetlerine göre kız evinin damada başlık parası olarak 15 milyon euro para ödediği açıklandı.

170 AŞÇI GÖREV YAPTI

Düğün organizasyonu öncesi gazetecilere açıklama yapan Mardan Palace Oteli Mutfak Şefi Levent Karahan, 5 gün süren düğünde 140 Türk, 30 da Hintli aşçının görev yaptığını söyledi. Karahan, düğün öncesi yaklaşık 3 aylık bir saha araştırması ve hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade etti.

Mardan Palace Oteli CEO'su İrfan Demirok de, düğünün toplam masrafının 5 milyon dolar civarında olduğunu; kendi otellerine ise 2 milyon dolar civarında para kaldığını ifade etti.

Öte yandan, Hindistan'ın iki büyük ailesinin düğün için 4 ay önceden Antalya'ya gelip hazırlık yaptıkları, 250 odanın 450 kişiye ayrıldığı öğrenildi. Oteldeki Hint mutfağını hazırlayan ekiple çalışmak üzere, Hindistan'dan getirilen 40 aşçının iki haftadan beri düğün yemeklerini hazırladığı açıklandı.