Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği “Haydi Dostlar Giresun’a” sloganıyla bir ilke imza atıyor. Dernek, muhteşem doğa güzelliğiyle bilinen Giresun ve yaylalarına düzenlediği geziye Giresunlu olmayan İstanbul’da yaşayan dost insanları davet ediyor. Gezi 21 Temmuz Perşembe akşamı İstanbul’dan hareketle start alacak ve 22 Temmuz Cuma günü Giresun’da başlayacak.

Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Giresun Bülteni, Giresun Kart uygulamalarından sonra bir ilke daha imza attı. Dernek İstanbul’dan Giresun’a düzenlediği geziye Giresunlu olmayan dostlarını davet etti. İstanbul Medyası’ndan gazetecilerinde katılacağı gezi 21 Temmuz Perşembe günü başlayacak. 22-23-24 Temmuz günlerinde Giresun’un ilçeleri ve yaylalarındaki tarihi ve turistik yerlerin gezileceği program 24 Temmuz Pazar akşamı Giresun’dan İstanbul’a hareketle son bulacak.

Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı ve Giresun Federasyonu ve Giresun Dernekler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydın düzenlenen gezinin Giresun’un tanıtımı ve turizmi için önemli olduğunu kaydetti. Murat Aydın, gezi sloganı olarak “Haydi Dostlar Giresun”a dediklerini, buradaki amaçlarının “Giresunlu olmayan dostları Giresun’un doğal güzellikleriyle tanıştırmak olduğunu” vurguladı. Aydın geziyle ilgili şu bilgileri verdi:

Giresun’a gezi fikri uzun süredir vardı. Geziye Giresunlu olup Giresun’u bilmeyen arkadaşları ve Giresunlu olmayan dostları davet ediyoruz. Her Giresunlu arkadaşımızında bu fikre uygun bir şekilde desteğini bekliyoruz. Ancak bu zamana nasip oldu. İstanbul’dan getireceğimiz misafirlerimizin Giresun’da en iyi şekilde ağırlanacağından kuşkumuz yok. Tüm sahil ilçelerimiz ile bir çok yaylamızı gezeceğiz. Yaylalarımızdaki doğal güzellikleri yeşilin her tonunu İstanbulun havasını bizimle paylaşan dostlarımızla paylaşmak istiyoruz. Bu tarz gezilerin Giresun’un özellikle yayla turizmi açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz.

Doğa harikası Gölyanı Yaylası’nda kahvaltı, Kümbet’te yemek, Paşakonağında mangal başı İstanbullu dostlarımız için son derece mükemmel bir program olacaktır. Keşap Şahan Kayası yine misafirlerimizin ilgisini çekecektir. Yağlıdere yolu üzerinden Gölyanı yaylası, Çakrak, Çıkrıkkapı, Kümbet güzergahı, doğa güzelliklerinin yanı sıra; HES’lerin yarattığı doğa tahribatınını da medyadan arkadaşların ve misafirlerin dikkatine sunacaktır.

Geziyle ilgili bizi bu turu düzenlemeye teşfik eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sayın Erhan Erol’a, Giresun ayağında her türlü yardımı sağlayan Giresun Belediye Başkanımız Sayın Kerim Aksu’ya lojistik desteğini esirgemeyen Giresun Federasyonu başkanımız Hasan Turan’a ve emeği geçen başta Abdullah Akgün olamak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Bu anlamda bir ilk olan gezinin tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız tarafından sürdürülmesi ve doğanın güzellikleriyle donatılmış Giresun’un herkes tarafından tanınmasına katkı sağlanması en büyük arzumuz.

GİRESUN PROGRAMI