BDP arttırdığı milletvekili sayısıyla RTÜK’e üye verme hakkı kazandı. Geçen dönemde RTÜK’te üyesi bulunmayan BDP, Kurtlar Vadisi'ni ‘kardeşlik kültürüne zarar verdiği’ gerekçesiyle şikayet etmişti. Şimdi gözler yine BDP'ye çevrildi

Yüksek Seçim Kurulu’nun Hatip Dicle’nin vekilliğini iptal etmesi ve 5 KCK tutuklusu milletvekilinin serbest bırakılmaması nedeniyle Meclis’i boykot eden BDP, RTÜK'e bir üye verecek. TBMM’deki partilere RTÜK üyeliklerinde düşen kontenjanlar netleşti. BDP'nin grup kurmasıyla birlikte RTÜK'teki bir üyeliğin BDP kontenjanına geçmesine karar verildi. Meclis tatile girmeden önce Genel Kurul'da, AKP kontenjanından boşalacak 2, CHP kontenjanından boşalacak 1 RTÜK üyeliği için seçim yapılacak. Seçim için AKP, CHP ve BDP, Meclis Başkanlığı’na adaylarını bildirecek. NTVMSNBC'nin haberine göre, yemin etmemeleri durumunda BDP ve CHP'liler RTÜK seçiminde oy kullanamayacağından CHP ve BDP'nin RTÜK üyelerinin AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla seçilebileceği belirtiliyor.

BDP KURTLAR VADİSİ’Nİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Barış ve Demokrasi Partisi geçen yıl, aralarında "Kurtlar Vadisi"nin de bulunduğu 4 televizyon dizisini Kürt karşıtlığı yapmakla suçlamış, diziler için RTÜK’ü göreve çağırmıştı. BDP, "Sakarya Fırat", "Ölümsüz Kahramanlar", "Tek Türkiye" ve "Kurtlar Vadisi" dizilerinin "kardeşlik kültürüne zarar verdiğini" belirterek bu dizileri RTÜK'e şikayet etmişti.

RTÜK ARİTMETİĞİ

9 üyeden oluşan RTÜK'te şu an AK Parti’nin önerdiği 6, CHP’nin önerdiği 2 ve MHP'nin önerdiği 1 üye var. Yeni tabloya göre 9 kişilik Üst Kurul’da AK Parti’nin 5, CHP’nin 2, MHP ve BDP’nin birer kişilik kontenjanı olacak.