Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'ustalık dönemi ekibi' olarak adlandırdığı yeni kabineyi açıklamasının ardından görevlerinden istifa eden ve yeni dönemde de bakan seçilen isimler görevlerini devralıyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çorum 40 Dilim Karayolu'nda düzenlenen törenle Mehmet Habib Soluk'tan görevi devraldı. Bakanlık görevini Yıldırım'a devreden Habip Soluk, görevde bulunduğu süre boyunca işleri sekteye uğratmadan devam ettirdiğini dile getirdi.

Çorum'un Osmancık ilçesi yolu üzerinde bulunan 40 Dilim Yolu'nun asfalt çalışmalarını inceleyen Bakan Yıldırım, basın mensuplarına yeni kabineyi değerlendirdi. Yıldırım, Başbakanımız çalışacağı arkadaşlarını seçti. Bize düşen bundan sonra aynı hız ile aynı heyecan ile çalışmak, hizmet üretmeye devam etmek kabinede tecrübeliler var, yeni arkadaşlarımız var orta dereceli tecrübesi olan arkadaşlarımız var. 9 yıllık birikimin bütün getirileri artıları kabinemizde mevcut. hepsi birbirinden çok değerli arkadaşlarımız.'' dedi.
40 Dilim Yolu'nda yapılan ve sona yaklaşılan yolun çalışmalarını yerinde takip eden Bakan Yıldırım, eksiklerini de tamamladıktan sonra Ağustos ayında yolun kullanıma açılacağını dile getirdi. Kırk Dilim Yolu hakkında da bilgi veren Bakan Yıldırım, ''Az önce Ulaştırma Bakanımız Habib Soluk beyin de söylediği gibi 2008'den itibaren Karayolları Genel Müdürlüğümüz, bölge müdürlerim ve müsteşarımıza bu bölgede yaptığımız çalışmayla buraya yeniden tırmanma şeridi de olan 3 şeritli bir yol yapmaya karar verdik." diye konuştu.

2009'un başında başlayan işlerin bugün bitme noktasına geldiğini ifade eden Yıldırım, Ali Rıfat Paşa'nın "Erişemediğin yer, senin değildir" düsturunun ulaştırmacıların ve karayolcuların anayasası gibi olduğunu söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin her tarafına yol yapmaya devam ettiğini bildiren Yıldırım, son 9 yılda bölünmüş yollarda ortaya konulan yoğun ve başarılı çalışmalarla Türkiye'nin her tarafının erişilir hale geldiğini kaydetti. Yıldırım, "Bölünmüş yollar artık hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Trafik kazalarında kafa kafaya çarpışmalarda yüzde 65-85 arasında bir azalma oldu. Bir insanımızın bile hayatını kurtarmaya vesile olduysa bu yollar, yapılan harcamanın da kaybolan zamanın da hiç önemi yoktur." görüşünü dile getirdi.

12 Haziran'da yapılan genel seçimde, milletin son 9 yılda AK Parti iktidarının bütün icraatlarını takdir ettiğini ve en yüksek desteği verdiğini ifade eden Yıldırım, bu desteğin millete olan sorumluluğu biraz daha artırdığını, omuzlardaki yükü biraz daha ağırlaştırdığını söyledi.


CHP ve BDP'nin boykot kararını da eleştiren Bakan Yıldırım şunları söyledi: ''Bu boykot milli iradeye uymayan bir iş. Milletin Oyunu alan, millete vaat veren, millet adına parlamentoda yasama sözü veren milletin vekillerinin hiçbir şekilde, hiçbir nedenle başvurmayacağı bir yöntemdir, bir iştir. Eğer tutuklu bulunan ve seçilmiş milletvekillerini kurtarmak amaçsa bunun yeri parlamentodur. Parlamentoda önce yemin ederek, yasama faaliyetlerine katılmak ve bu şekilde oluşacak komisyonlarda grupların bir araya gelerek konuları görüşmesi icap eder. İlk adım yemindir, yemin olmadan bu konuda hiçbir çalışmanın yapılması, iyileşme gözükmüyor. Aklıselim galip gelecektir. Bu yemin etme konusunda direnen partiler, yemin ederek bir an önce milletin verdiği vekaleti en iyi şekilde yapmak gayretini gösterecektir. "Devir teslim töreninin ardından Bakan Yıldırım'a Çorum Valisi Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

HABİP SOLUK GÖREVİ YILDIRIM'DAN DEVRALIRKEN OLDUKÇA DUYGULANMIŞTI!

Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini 11.03.2011'de  Mehmet Habib Soluk a devretmişti. Törende Habip Soluk gözyaşlarına hakim olamamış, oldukça duygusal anlar yaşanmıştı.