Bir gazetecinin, BM Gazze Komisyonu'nun rapor açıklamasının hemen öncesinde Türk ve İsrailli yetkililerin görüşme yaptıkları iddiasının doğru olup olmadığınnı sorması üzerine, Davutoğlu "Değişik düzeylerde teknik görüşmeler olmuştur" dedi.

Davutoğlu, şunları söyledi:


"Geçen sene 31 Mayıs'tan bu yana bizim tutumumuz son derece açık ve net olmuştur. İsrail, uluslararası sularda 9 vatandaşımızı katletmiştir. Biz geçen seneden bu yana aynı şeyi söylüyoruz. İsrail bu konuda özür dilemeli ve tazminat ödemelidir. Bu konudaki pozisyonumuz ilkesel bir pozisyondur. Bu çerçevede değişik düzeylerde teknik görüşmeler olmuştur, olacaktır da.

Zaten Palmer'in başkanlık ettiği komisyonda Türk ve İsrailli taraflar da bulunmaktadır. Bu konudaki tutumumuz da açıktır. Açıklanacak olan raporun uluslararası hukuk kriterlerine uygunluğu bizim için önemlidir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun oluşturduğu komite ile çelişkili bir tutum kabul edilemez. Ümit ederiz ki, İsrail son derece haklı temellere dayanan taleplerimizi karşılar ve bu kriz aşılır"