Geçirdiği bir trafik kazasında kolunu ve bacağını kaybeden CHP İstanbul milletvekili Şafak Pavey Meclis'in ikinci genel kuruluna bu kez yürüyerek geldi.

Meclis Genel Kurulu salonunda CHP'li çalışma arkadaşlarının yanı sıra hemen yanlarındaki sırada bulunan MHP'li milletvekilleri ile de sohbet eden Pavey bir süre de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanında oturdu. Pavey daha sonra yürüyerek Meclis'ten ayrıldı.



CHP’nin engelli milletvekili Şafak Pavey’in, Meclis’teki yemin töreninde Genel Kurul salonunda yaşadığı zorluklar ve “tayyör” zorunluluğu nedeniyle giydiği etekten protez bacağının görünmesi Meclis’te yıllardır tartışılan “pantolon” yasağını yeniden alevlendirmişti.



TBMM’de geçen dönem partileraarası uzlaşma ile hazırlanan ve pantolon yasağını kaldıran kadük kalan Meclis İçtüzük değişiklik teklifinin bu dönem yenilenmesi bekleniyor.

Kadın milletvekilleri “pantolon” serbestisine kavuşmak için İçtüzük değişikliğini beklemek zorunda. Ancak CHP’li Pavey’e, TBMM Başkanlık Divanı kararıyla bu hakkın daha önce tanınması gündemde.

Pavey “Bacağımı göstermemek gibi bir derdim yok. İçtüzük değişikliği talebim de yok” diyor ama Çiçek'in başkanlığında yeni Meclis önümüzdeki günlerde bu sorunu çözmek için adım atabilir.