MHP lideri Devlet Bahçeli 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından ilk kez grup toplantısında konuşuyor.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Siyasi bir suikasta maruz kaldık. Yalnız kaldık. Mağdur olduk ama teslim olmadık. Baharda karı gördük ama üşümedik. Bedel istediler alamadılar. Yolumuzu kaybetmemizi istediler inançlarımızdan aldığımız güçle direndik. Doluya koydular taşmadı. MHP'nin Türk milletiyle buluşmasını engelleyemediler.

Tek başına iktidar hedefiyle çıktığımız yolda, karşımıza tahammüllü kolay olmayan engeller çıkarıldı. Elbette aldığımız sonuçları çok başarılı bulmak doğru değildir. Ancak yaşananlar karşısındaki durumuzu ümit vericidir.

Maruz kaldığımız tuzaklar karşısında aldığımız sonuç çok önemlidir. Verilen her oy bizim için değerlidir. Bu toplantıya yandaş medyanın gücünü aşarak, Ak partinin yaydığı fesatı yararak, anket kuruluşlarının düzmece raporlarını yenerek geldik.

ÖNCE HESAPLAŞACAĞIZ

Önce hesaplaşacağız, sonra yeri gelirse helalleşmeyi düşüneceğiz. Yemin ve boykot krizi demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. YSK'nın hatalı kararları bugünkü duruma gelinmesini sağlamıştır.

Bölücülük propagandası yapan şahsın kararı kesinleşmiştir. Gerçekler ortada dururken vekilliğe müracaat etmiştir. YSK tehditlere boyun eğerek çark etmek zorunda kalmıştır.

PKK'nın Meclis'e girmesi için fazla mesai yapılmıştır. Bölücü şahsın seçimlere katılmasına arkasından ise mazbatasının alınmasına bile rıza gösterilmiştir.

Anayasa'nın milletvekilliği adaylığı ile ilgili maddesini YSK ve bağımsız adaylar dikkate almamıştır. Terör örgütü yandaşların alenen kan dökmekten bahsetmeleri düştüğümüz çukurun bir ispatıdır. Ne Başbakan'dan ne AKP camiasından bir tepki gelmemiş hadleri bildirilmemiştir.