Polisin şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında yürüttüğü teknik takibe, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ne gönderdiği şike parasının da takıldığı ortaya çıktı.

Teknik takibe takılan Emenike, Sezer Öztürk, Ümit Karan ve Bülent Uygun'un da Fenerbahçe'den para aldığına dair konuşmaları olduğu iddia edildi.

Futbolda şike soruşturmasının ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. İddialara göre, teknik takibe takılan bir isim, Eskişehirsporlu Sezer Öztürk'e ve Karabüksporlu Emenike'ye "Hizmetlerinizden dolayı Fenerbahçe şampiyon olursa, sizi Fenerbahçe'ye transfer edeceğiz" dedi. Her iki futbolcu da telefon görüşmesinde olduğu gibi lig biter bitmez Fenerbahçe'ye transfer edildi.

Futbolcu Emenike'nin doktor raporuna rağmen sakat olduğunu söyleyerek Fenerbahçe maçına çıkmadığı maçta Fenerbahçe'den para aldığı iddia ediliyor. Emenike'nin maça çıkmama karşılığında para aldığı sırada polisinde teknik takipte olduğu ve kameralar tarafından para verilmesini kaydettiği iddia ediliyor.

TRABZONSPOR ŞİKE YAPAMAMIŞ

Yapılan çalışmalarda şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonsporun da şike yapmaya çalıştığı iddia edildi. Kulübün şike için girişimlerde bulunduğu ancak başaramadığı bilgisine ulaşıldı. Bu nedenle Trabzonspor kulübünde arama yapıldı ancak hiçbir yöneticisi gözaltına alınmadı.

RESMİ SUÇLAMA

Bu arada İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Aziz Yıldırım'a yapılan resmi suçlama ise şöyle:

"Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak."

İKİ KULÜP ARASINDA ŞİKE PARASI

İddiaya göre Fenerbahçe'ye yakın bir menejeri takibe alan polis, Gençlerbirliği maçında şike yapılacağını ve maç öncesi Gençlerbirliği'ne şike için para gönderileceğini tespit etti.

Fenerbahçe'nin kulüp binası önünde fiziki takip başlatan polis, menejerin aracıyla binadan çıkışını kayıt altına aldı. İddiaya göre Ankara'ya şike için ayrılan parayı götüren menejere yolda bir kulüp yöneticisinden telefon geldi ve telefonda "Paranın yarısını geri getir" talimatı verildi.

Bunun üzerine menejer kulüp binasına geri dönmeye çalışırken polis tarafından çevrildi. Araçta arama yapan polis bagajda bir çanta dolusu para buldu. Menejere 'Bu ne parası?' ve 'Nereden geldi?' diye soran polis, "Ev alacağım" cevabını aldı. Tüm bu yaşananlar ise polisçe kayıt altına alındı.

Polisler operasyonu erken başlatmamak için menejeri serbest bırakırken, kulüp yöneticilerini arayan menejerin, "Polis çevirdi ama atlattım" dediği belirlendi.

HER ŞEY BU OLAYLA BAŞLADI

Aziz Yıldırım'ın da gözaltına alındığı şike soruşturması 8 ay önce Giresunspor eski başkanı Osman Çırak'ın dövülmesiyle başladı. Çırak'ın eski başkanlardan Olgun Peker'den şikâyetçi olmasıyla başlayan teknik takip sonucu Peker'in ilişkiler ağı ortaya çıkarıldı. Şike primi paraları gizli kamerayla tespit edildi

PEKER'İ YAKAN KONUŞMA

Babacım Haluk Başkan'la oturuyoruz
Bu davada halen yargılanan Olgun Aydın Peker ile Sedat Peker arasında geçen dava dosyasındaki telefon konuşması kaydı şöyle:
Sedat Peker: Oğlum nasılsın?
Olgun A. (Peker): Babacım ne yapayım, Haluk Başkan'la beraber oturuyoruz. Siz nasılsınız?
Sedat Peker: İyi oğlum. Haluk Başkan'a (Haluk Ulusoy) selam söyle.
Olgun A. Peker: Ellerinizden...
Sedat Peker:O Mustafa'nın konusunu sen konuştun mu? Sen konuşma, kendisi konuşur.
Olgun Aydın Peker: Yok şimdi burdayken konuşacağım başkanla (Haluk Ulusoy'u kastediyor). Ee şey, Serdar'ı da arasın.
Sedat Peker: Niye?
Olgun Aydın Peker: Daha şey olur böyle...
Sedat Peker: Zaten yapacaklar.
Olgun A. Peker: Zaten yapacaklar da şey olarak yani ben şimdi anlatamam, daha iyi, şekilli...
Sedat Peker: Versene bana Haluk Başkanı... Başkan nasılsınız?"