Canlı bomba Vedat Acar'ın İstanbul'da Şirinevler'de kaldığı ev de ortaya çıktı.

4 katlı binanın birinci katındaki dairede oturduğu belirlenen canlı bomba, mahalle sakinleri arasında gören çok az. Hemen yan dairede kalanlar, 1-1,5 ay önce taşındığını belirttikleri Acar'ı hiç görmediklerini ifade etti.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Binanın alt katındaki restoranın çalışanı ise, "Cumartesi, pazar uğurdı, Hiç konuşmazdı" dedi.

Binanın üst katındaki bir dairede oturan kişi ise, "Kapı açıktı evin içini gördüm harabe gibiydi. İçeride iki kişi vardı" açıklaması yaptı.

AİLESİ BAĞCILAR'DA OTURUYORDU

Kandil'de siyasi ve askeri eğitim aldığı tespit edilen Vedat Acar’ın ailesinin Bağcılar'da oturduğu belirlendi. Yaklaşık 4 ay önce Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptığı belirtilen Vedat Acar’ın, İstanbul’da bir süre Bağcılar’ın da aralarında bulunduğu değişik ilçelerde örgüt mensuplarının evinde kaldığı bildirildi.

Vedat Acar, 1 ay önce Şirinevler Mehmet Akif Caddesi 6. Sokak üzerindeki bir evi 600 TL’ye kiralayıp taşındı.

EVİ AĞABEYİNİN KİMLİĞİYLE KİRALADI

Canlı bombanın Şirinevler'deki evini, içkili restoranı olan bir kişiden kiraladığı, patlamada ortaya saçılan buz kovalarını da bu kişiden aldığı öğrenildi. Evde yapılan aramada ise ağabeyi olduğu iddia edilen Sedat Acar adına bir kimlik bulundu. Vedat Acar'ın, evi kiralarken ağabeyinin kimliğini kullandığı tespit edildi.

BEHÇET HASTALIĞI VARDI

Taksim’deki saldırıyı Vedat Acar’ın gerçekleştirdiği açıklanınca, Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Uzungedik Köyü’ndeki yakınları şoke oldu. Vedat Acar’ın PKK’ya katıldığını duyduklarını belirten Uzungedik Köyü’ndeki yakınları, “Vedat’ın böyle bir eylem yapacağını hiç tahmin etmezdik. Kendisinde zaten Behçet hastalığı var” dedi.

EVİN ANAHTARINI TESLİM ETTİ, GİTTİ

Uzungedik Köyü Muhtarı Hadi Bilek de Acar’ın bir ay önce jandarma tarafından yıllar önce göç ettikleri köylerinde sorulduğunu belirtti. Acar’ın Şirinevler’de oturduğu apartmanın sakinleri Acar’ın saldırı öncesi kaldığı dairenin alt katındaki lahmacun salonuna girdiğini söylediler. Lahmacun salonunda çalışan bir kişi, “Gözünden rahatsızdı. Ameliyat olacağını söylüyordu. Biz ekranlarda çıkan fotoğraflarını gördük, benzettik. Biz zaten şüphelenirken polis ekipleri geldi. Bildiklerimizi onlara anlattık. Saldırı günü elindeki şemsiyeyi bıraktı. Sırtında bir çantası vardı. ‘Cerrahpaşa’daki işlemlerim olmadı. Gitmek zorundayım. Evin anahtarını ev sahibine teslim edersiniz’ dedikten sonra ayrıldı” dedi.

CEBİNDEN SİYANÜR ÇIKTI

Acar’ın, cebinden hızlı etki edebilen siyanür zehiri çıktığı öğrenildi.